Tamarina filmska recenzijaKolumne

Recenzija filma Changeling: Najgora noćna mora roditelja

Changeling je jedan od najneizvjesnijih filmova koje sam ikad pogledala. Iz scene u scenu pojavljuju se napete situacije. Upravo onda kada jedna radnja završi, pojavi se druga i to je ono što vas tjera da film gledate do kraja. Oni koji se malo bolje razumiju u filmove mogli bi pogoditi da je redatelj filma Clint Eastwood.

Angelina Jolie jedna je od glumica koja zavidno umije iznijeti emocije koje joj uloge nalažu. U filmu Changeling glumi majku kojoj je dijete nestalo. Samohrana je i sin joj je sve što ima. Zamislite bol koju majka proživljava u takvoj situaciji. Jolie će vam dočarati osjećaje i prikazati emociju kao da uopće nije riječ o filmu.

Trailer filma će vas zbuniti, pogotovo dio kada policajac kaže: “Why should we be looking for someone who has already been found?” Iz tog razloga neću ulaziti u detalje filma, nek vas iznenadi tijek radnje.

Najzanmljivije i možda šokantno je to da se film temelji na događaju koji se stvarno dogodio. Bit će vam teško povjerovati da si policija, točnije LAPD (Los Angeles Police Department), može dopustiti takve propuste, manipulaciju, korupciju, laganje itd. Cijela situacija oko koje se film vrti jedna je od najvećih spletki LAPD-a u povijesti.

U filmu, Jolie je majka koja je uspjela dokazati da policija nije u pravu. Kada su svi bili protiv nje, nije odustajala. Pod cijenu svog života htjela je život svog sina natrag. Platila je sve što je trebalo platiti kako bi dokazala svima da je u pravu. Upornost je sredstvo kojim se dolazi do cilja.

Apsolutno preporučavam film jer prikazuje ne samo istinitu već i inspirativu ispovjest i borbu jedne majke koja će vas potaknuti na razmišljanje.

Foto: pixshark.com

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close