Tamarina filmska recenzijaKolumne

Recenzija filma AFTERMATH: Prvi film bez “I`ll be back!”

Aftermath je drama o posljedicama avionske nesreće s Arnoldom Schwarzeneggerom u glavnoj ulozi. Može li on odigrati nešto što nije Terminator?


Aftermath izaziva interes činjenicom da Schwarzenegger glumi u drami što se još nikad nije dogodilo. Svi žele znati može li on odglumiti nešto bez akcije i s puno emocija. Začudo, može. Iako ne zavidno dobro, odlično se snašao u ulozi oca koji je izgubio ženu u kćer.

Roman je otac koji nestrpljivo odlazi na aerodrom kako bi dočekao ženu i kćer. Nakon što se javio na pult, službenica ga odvodi u ured u kojem mu priopći vijest o padu aviona prilikom kojeg nitko nije preživio. Vidno shrvan, odlazi na mjesto nesreće i pronalazi bezživotna tijela. Tražeći odgovorne, pokuša tužiti tvrtku, kontaktirati novinare… Saznaje da je krivac osoba koja u kontrolnom tornju nije upozorila pilote da promijene smjer ili visinu kretanja kako bi se izbjegao sudar. Pronalazi odgovornog i traži od njega da mu se ispriča. Prilikom sukoba jedan od njih dvojice biva ubijen. U filmu pogledajte koji.

aftermath

Generalna tema filma je dobro zamišljena. Fokus je bio na psihičkom stanju osobe nakon proživljene tragedije i šoka. Iako su se glumci potrudili uvjeriti nas u psihološke poremećaje koji dolaze gubitkom voljenih, krivi odabir učinio je film jako dosadnim. Nedostajalo je detalja, možda i monologa koji bi nam predočili realno stanje.

Aftermath također ima nevjerojatne tehničke greške. Tehničari su došli popravljati telefone usred posla što je onemogućilo zaposlenicima tornja da obavljaju svoj posao. Jedan od njih otišao je na kavu zbog čega je drugi morao obavljati posao dvojice i zbog toga je došlo do pogreške koja je rezultirala sudarom dvaju aviona. Piloti su vidjeli da idu jedan drugom ususret, nitko s tornja nije se javljao. Ne postoji plan b u takvim slučajevima?

Film je iznimno depresivan od početka do kraja što ga čini teškim za gledati. Ne preporučujem ga.

Foto: www.imdb.comempeliculados.co

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close