Politika

REAKCIJE IZ GOSPIĆA Medijima se obratili oštrim priopćenjem i najavili pravne korake!

OŠTRIJE PORUKE IZ GRADA GOSPIĆA

Služba za odnose s javnošću Grada Gospića jučer je na redakcije medija poslala priopćenje u kojem su se ovaj puta obratili direktno medijskim redakcijama.


U priopćenju stoji kako su otvoreni za medijske upite, a pojasnili su i detalje svoje dosadašnje komunikacije s medijima pri čemu tvrde kako lokalni mediji s njima uopće ne komuniciraju.

“S obzirom na određene i specifične medijske napise u kojima se iznose informacije vezane uz opseg poslova, način funkcioniranja i rada gradske uprave podsjećamo da je služba za odnose s javnošću Grada Gospića u potpunosti otvorena za sva pitanja medija te da je na sva pitanja koja smo zaprimili, medijima odgovoreno u najkraćem mogućem roku. Posljednjih dana zaprimali smo mnoge upite nacionalnih medija, međutim nismo zaprimili niti jedan službeni upit niti jednog lokalnog medija po pitanju bilo koje teme koja se plasira u javnom prostoru. Pozivamo sve predstavnike medija da, ukoliko su im potrebne službene informacije o bilo čemu što pripada u djelokrug rada gradonačelnika i gradske uprave, postave upit na e- mail: [email protected] te se obvezujemo da ćemo odgovoriti u najkraćem mogućem roku. Isto tako pozivamo predstavnike medija da sve one informacije na koje imaju pravo, a koje nisu u nadležnosti Grada Gospića potraže kod drugih institucija ukoliko imaju spoznaje o bilo kojim radnjama za koje je potrebna provjera.”

Iz grada su najavili i određene pravne korake, no još se ne zna prema kome su usmjereni.

“Budući da se putem određenih lokalnih medija provodi sustavna kampanja narušavanja ugleda i časti gradske uprave i čelnih ljudi Grada Gospića, napominjemo da je Grad Gospić, s obzirom na činjenicu da u prethodnom razdoblju nije zaprimljen niti jedan novinarski upit predstavnika lokalnih medija, u skladu sa Zakonom o medijima zatražio zaštitu svojih prava zbog štete koja se Gradu Gospiću nanosi neprovjerenim informacijama, stavljajući naglasak na insinuacije i netočne navode, a koje su vidljive kako na lokalnoj razini tako nacionalno i šire. Napominjemo još jednom kako Grad Gospić stoji na raspolaganju za sva pitanja predstavnika medija.”

Portal Lika Club kao nacionalni a ne lokalni medij ne smatra se prozvanim ovim priopćenjem te svojim čitateljima garantira provjerene informacije iz prve ruke za koje redovno kontaktira odgovorne osobe.


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close