PolitikaIzdvojeno

REAKCIJE IZ GOSPIĆA Medijima se obratili oštrim priopćenjem i najavili pravne korake!

OŠTRIJE PORUKE IZ GRADA GOSPIĆA

Služba za odnose s javnošću Grada Gospića jučer je na redakcije medija poslala priopćenje u kojem su se ovaj puta obratili direktno medijskim redakcijama.


U priopćenju stoji kako su otvoreni za medijske upite, a pojasnili su i detalje svoje dosadašnje komunikacije s medijima pri čemu tvrde kako lokalni mediji s njima uopće ne komuniciraju.

“S obzirom na određene i specifične medijske napise u kojima se iznose informacije vezane uz opseg poslova, način funkcioniranja i rada gradske uprave podsjećamo da je služba za odnose s javnošću Grada Gospića u potpunosti otvorena za sva pitanja medija te da je na sva pitanja koja smo zaprimili, medijima odgovoreno u najkraćem mogućem roku. Posljednjih dana zaprimali smo mnoge upite nacionalnih medija, međutim nismo zaprimili niti jedan službeni upit niti jednog lokalnog medija po pitanju bilo koje teme koja se plasira u javnom prostoru. Pozivamo sve predstavnike medija da, ukoliko su im potrebne službene informacije o bilo čemu što pripada u djelokrug rada gradonačelnika i gradske uprave, postave upit na e- mail: [email protected] te se obvezujemo da ćemo odgovoriti u najkraćem mogućem roku. Isto tako pozivamo predstavnike medija da sve one informacije na koje imaju pravo, a koje nisu u nadležnosti Grada Gospića potraže kod drugih institucija ukoliko imaju spoznaje o bilo kojim radnjama za koje je potrebna provjera.”

Iz grada su najavili i određene pravne korake, no još se ne zna prema kome su usmjereni.

“Budući da se putem određenih lokalnih medija provodi sustavna kampanja narušavanja ugleda i časti gradske uprave i čelnih ljudi Grada Gospića, napominjemo da je Grad Gospić, s obzirom na činjenicu da u prethodnom razdoblju nije zaprimljen niti jedan novinarski upit predstavnika lokalnih medija, u skladu sa Zakonom o medijima zatražio zaštitu svojih prava zbog štete koja se Gradu Gospiću nanosi neprovjerenim informacijama, stavljajući naglasak na insinuacije i netočne navode, a koje su vidljive kako na lokalnoj razini tako nacionalno i šire. Napominjemo još jednom kako Grad Gospić stoji na raspolaganju za sva pitanja predstavnika medija.”

Portal Lika Club kao nacionalni a ne lokalni medij ne smatra se prozvanim ovim priopćenjem te svojim čitateljima garantira provjerene informacije iz prve ruke za koje redovno kontaktira odgovorne osobe.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close