AutomotoIzdvojeno

Razlog za slavlje u DVD-u Sinac i dvostruki razlog za slavlje u DVD-u Brinje

Nakon jučerašnje primopredaje novih vatrogasnih pick up vozila u Zagrebu od kojih su jedno vozilo preuzeli predsjednik i zapovjednik DVD-a Brinje, u Brinju je organizirana svečanost primopredaje još dva vatrogasna vozila na kojoj su sudjelovale tri vatrogasne postrojbe, DVD Brinje, DVD Otočac i DVD Sinac.


Naime, nakon preuzimanja novog vatrogasnog pick up vozila vrijednog 226.351,01 kuna DVD Brinje je doniralo DVD-u Sinac rabljeno terensko vozilo s ugrađenim modulom za gašenje požara.

Navedenom donacijom je vatrogasna postrojba DVD-a Sinac dobila novu sposobnost kojom će se značajno povećati efikasnost djelovanja i izvršenja zadaća.

Nakon što su vatrogasci DVD-a Otočac u veljači preuzeli novo navalno vozilo vrijedno 2.867.186,25 kuna koje je funkcionalno opremljeno i za tehničke intervencije odlučeno je da DVD Otočac donira teško tehničko vozilo s kranom DVD-u Brinje.

Navedenom vrijednom donacijom DVD Brinje dobiva novu poboljšanu sposobnost koja je poglavito vezana uz spašavanje uslijed prometnih nezgoda gdje je do sada na području Brinja često morala intervenirati vatrogasna postrojba DVD-a Otočac i to zbog nepostojanja opreme i hidrauličkih alata za spašavanje uslijed tehničkih intervencija i spašavanja u prometu.

Važno je napomenuti da je navedenom donacijom opremljenog i potpuno ispravnog tehničkog vozila DVD-u Brinje zadržana sposobnost i razina operativnog izvršenja zadaća jer vozilo ostaje u okviru II. požarnog područja-Otočac i na području Ličko-senjske županije dok je DVD Brinje dobilo novu, nasušno potrebnu sposobnost.

Navedeno vatrogasno vozilo imalo je značajnu ulogu i u sanaciji šteta nastalih od potresa na području Petrinje zbog čega su njegova važnost i specifične tehničke sposobnosti od iznimnog značaja i u širim okvirima.

Obzirom da DVD Otočac raspolaže značajnom opremom za korištenje prilikom tehničkih intervencija, uz navalno vozilo opremiti će se i jedno manje vatrogasno vozilo za tehničke intervencije.

Svečanost primopredaje vozila upriličena je ispred novouređenog vatrogasnog doma u Brinju uz prisustvo mnogobrojnog članstva DVD-a Brinje, te DVD-a Otočac i DVD-a Sinac.

Pozdravnim riječima i riječima zahvale okupljenima su se obratili predsjednik DVD-a Brinje Alan Kušanić, predsjednik DVD-a Otočac, Marinko Krmec, v.d. zapovjednika DVD-a Sinac, izaslanica načelnika Općine Brinje Kristina Kolak i županijski vatrogasni zapovjednik Hrvoje Ostović.

 

Na svečanosti je najavljeno potpisivanje Povelje o bratimljenju DVD-a Brinje i DVD-a Otočac.

Nova vatrogasna vozila za DVD Brinje je blagoslovio brinjski župnik, vlč. Josip Tomljanović a potom je uslijedila primopredaja ključeva doniranih vozila.

Zapovjednik DVD-a Brinje Alen Perković predao je ključeve vatrogasnog vozila v.d. zapovjedniku DVD-a Sinac, a zapovjednik DVD-a Otočac Mario Malčić predao je ključeve teškog tehničkog vozila zapovjedniku DVD-a Brinje.

“Navedenim činom DVD Brinje ima dvostruki razlog za slavlje jer je u jednom danu preuzelo dva vrijedna vatrogasna vozila kojima se operativna spremnost postrojbe značajno povećala, poglavito ako se uzme u obzir da su za potrebe DVD-a Brinje u proteklih 4 godine nabavljena dva vatrogasna vozila donacijom Vlade austrijske savezne države Tirol i autocisterna dijelom financirana iz sredstava DVD-a Brinje i Općine Brinje, te je rekonstruiran i uređen vatrogasni dom. Svim navedenim unaprijeđenjima razina sigurnosti građana Općine Brinje je značajno podignuta poglavito kada je riječ o gašenju požara, spašavanju života i materijalne imovine u djelokrugu rada vatrogasnog sustavaČestitke vodstvu i članovima DVD-a Brinje”, poručili su iz Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close