Vijesti

Razgledajte SOKOLAC u Brinju na Staru godinu

Na Staru godinu u Brinju će svi građani i gosti moći razgledavati “Sokolac” ili nekima poznatiju “Gradinu”.

Općina Brinje ove godine se pobrinula da posljednji dan 2014. zaista prođe u zajedništvu i prilici za druženje građanki i građana Brinja i njihovih gostiju. Stara utvrda u centru Brinja dio je programa.

Nikola IV. Frankopan početkom 15. stoljeća sagradio je utvrđeni grad Sokol ili Sokolac koji je s vremenom postao sjedište brojnih Frankopanskih naraštaja. U kapeli sv. Trojstva koja je sagrađena nakon utvrđenog grada, nalazi se i grb Gorjanskih kao i knezova krčkih, zbog toga što je došlo do spajanja obitelji udajom Doroteje Gorjanske za Nikolu IV. Kroz povijest je ova poznata utvrda u velikom dijelu propadala, da bi danas konačno bio potpuno obnovljen jedan njen dio.

Sokolac, tj. Gradina, može se razgledati na Staru godinu u vremenu od 08.00-11.00h. Ulaz je za sve građane besplatan.

Podsjetimo, PD “Škamnica” iz Brinja organizira Doček u podne na Trgu Janka Vukovića Podkapelskog. Događaj je pod pokroviteljstvom Općine Brinje.

Razgledajte Sokolac i dočekajte Novu godinu u podne u Općini Brinje.

Tekst: UL

Foto: panoramio.com

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close