Ravnateljstvo policije upozorilo na opasnost koja prijeti vašem pametnom telefonu!

LIKACLUB

Ravnateljstvo policije na današnjoj tiskovnoj konferenciji progovorilo je o sve češćim prijetnjama i potrebi za zaštitom od visokotehnološkog kriminala na pametnim telefonima.


Istaknuto je kako ljudi nisu svijesni opasnosti kojima su izloženi zbog njihovih pametnih telefona. Na sreću, do sada nije bilo prijava vezanih uz krađu podataka sa mobilnih telefona, ali je preventivno djelovanje nužnost. Naglašena je važnost korištenja antivirusnog programa na pametnom telefonu, a pogotovo ako se otvara elektronička pošta koja je došla sa čudnih i neuobičajenih adresa. U tom slučaju mobitel može pokupiti malware.

Spomenuto je kako je mobilno bankarstvo u rastu i sve je više korisnika koji umjesto klasičnog internet bankarstva koriste upravo mobitele za obavljanje osobnih financija.

Iz MUP-a naglašavaju da koristite samo provjerene aplikacije iz provjerenih izvora i koristite pouzdane mobitele čija verzija softvera je tvornička, a ne preinačena jer tada postoji veća mogućnost za manipulacije. Visokotehnološki kriminalitet raste i godišnje se zabilježi preko 1000 prijava.

Kampanja se provodi istovremeno u 22 zemlje EU.

 


Foto: PRESS

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u