ObrazovanjeKarijeraIzdvojenoPromo

Ravnatelj Deak: “Cilj projekta je educirati ranjive skupine za posao u ugostiteljstvu i turizmu”

UČILIŠTE PIRAMIDA ZNANJA

“Edukacijom ranjivih skupina do zaposlenja u ugostiteljstvu i turizmu” naziv je novog projekta koje provodi Učilište Piramida znanja.


Osnovano 2012. godine, Učilište Piramida znanja je ustanova za obrazovanje odraslih iz Zaboka koja promovira nov pristup učenju i obrazovanju. Učilište je do sada bilo partner na nekoliko EU projekata, a prošle godine postalo je nositelj projekta čiji je cilj baviti se marginaliziranim skupinama odnosno osobama s invaliditetom.

Vrijednost projekta “Edukacijom ranjivih skupina do zaposlenja u ugostiteljstvu i turizmu” je malo više od 1600.000 kuna i u potpunosti je financiran iz  Europskog socijalnog fonda. Detaljnije o ciljevima projekta otkrio je ravnatelj Učilišta Adam Jakov Deak u videu koji je objavljen na službenoj Facebook stranici Učilišta.

Tri nova programa edukacije

Učilište je u sklopu ovog projekta razvilo tri nova programa edukacije, a dva su programa prilagođena osobama s invaliditetom, kaže ravnatelj Deak te dodaje da su to programi za kuhara i za sobaricu, koji su u potpunosti završeni i verificirani.

Treći program koji Učilište izrađuje u završnoj je fazi, a radi se o kreiranju edukacije za voditelje za osobe s invaliditetom. 

“Nama je kroz ovaj projekt ujedno izravno provedena i radionica odnosno edukacija za mentore koji će prihvatiti osobe s invaliditetom u svojim hotelima kako bi oni bili osposobljeni za komunikaciju s osobama s invaliditetom i na pravilan način znali onda raditi s njima kao budućim zaposlenicima”, kaže Deak.

Ističe da su cijeli projekt zapravo počeli raditi jer su svjesni činjenice da se osobe s invaliditetom vrlo teško zapošljavaju.

“Na ovaj način im dajemo formalnu edukaciju kroz koju im se pruža mogućnost da steknu nekakva znanja i praktične vještine te da se mogu onda lakše se zaposliti u nekom hotelu, kaže Deak.

Cilj projekta je osposobiti ukupno 44 osobe

Ravnatelj Deak kaže da je cilj Učilišta kroz ovaj projekt osposobiti ukupno 44 osobe, a od toga su 24 polaznika osobe s invaliditetom.  “Radi se o 12 osoba za program osposobljavanja za kuhara te 12 osoba za program osposobljavanja za sobaricu”, kaže Deak.

Također, za program voditelja osoba s invaliditetom Učilište planira osposobiti 20 osoba koje su mlađe od 24 ili starije od 54 godine, a Deak otkriva da za taj program Učilište razvija i multimedijski sadržaj.

“Na taj način ćemo puno lakše moći osposobiti osobe kojima je možda teže doći do Učilišta, zbog udaljenosti ili zbog nekih drugih oblika spriječenosti. Velik dio posla će moći obavljati od kuće, dok će se vježbe i praktična nastava odvijati u Učilištu ili u hotelskim kućama”, kaže Deak.

Više o programima Učilišta Piramida Znanja saznajte na linku.

https://www.facebook.com/UcilistePiramidaZnanja/posts/1916667681808791

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close