Zdravlje

Želite ravan trbuh? Bježite od ovih namirnica!

Vježbanje će pomoći u mršavljenju i izgraditi mišiće, no ako želite imati ravan trbuh važno je izbjegavati ove namirnice. One dokazano nakupljaju mast na abdomenu


Želite li ravan trbuh, a pogotovo vidljive mišiće i popularni “six pack” važno je i što jedete. Vježbanje će vam osigurati mišiće, ali ako se nezdravo hranite teže ćete postići ono čemu težite.
Ova hrana odmaže vam u tome i ako želite ultimativno ravan trbuh s pločicama, izbacite je iz svog menija.

1. Rafinirane žitarice

Riječ je o tzv. bijelim žitaricama – bijeloj riži, bijelom kruhu i bijeloj tjestenini. Zamijenite ih sa smeđom rižom, integralnim kruhom i tjesteninom, ili ponekad umjesto tjestenine odaberite zdravu kvinoju.

Istraživači s Državnog sveučilišta Pennsylvania otkrili su da su oni koji su jeli cjelovite žitarice plus svježe voće, povrće, niskomasne mliječne proizvode i proteine, izgubili više masti na abdominalnom području, u usporedbi s grupom koja je također jela zdravo, ali je jela rafinirane žitarice.

2. Krumpir

Ova se namirnica najviše povezuje s debljanjem. Velika studija koja je 20 godina pratila 120.000 ljudi otkrila je da su oni koji su se najviše debljali najviše i jeli krumpir.

 

Pročitajte više na 24sata.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: onlymyhealth

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close