Vijesti

RAT STRUJA Zvijezda filma X-Men utjelovit će slavnog ličkog izumitelja!

Pogledajte trailer za izvrsnu povijesnu dramu “Rat struja” u produkciji Martina Scorsesea, koja krajem listopada dolazi i u hrvatska kina!


Povijesna drama “Rat struja” (The Current War) donosi priču o znamenitom rivalstvu Thomasa Alve Edisona i Georgea Westinghousea koji je promicao Tesline ideje. Dvije godine nakon predstavljanja na festivalu u Torontu, film je spreman za globalnu distribuciju.

U istinitoj priči o sukobu koji je potresao 19. stoljeće, Edisona glumi Benedict Cumberbatch, poznat po ulozi Sherlocka Holmesa u istoimenoj seriji, karizmatični Michael Shannon utjelovljuje Georgea Westinghousea, a u ulozi Nikole Tesle je Nicholas Hoult, poznat kao Hank iz “X-Mena”.

Rat struja naziv je za povijesni sukob između Thomasa Edisona i Nikole Tesle, koji se vodio oko borbe za široku primjenu izmjenične struje, koju su zagovarali Nikola Tesla i George Westinghouse, koja je mnogo učinkovitija od istosmjerne struje, koja je bila standard u SAD-u i Europi, a čiju je prevlast zagovarao Thomas Alva Edison.

Pogledajte trailer za film, koja u hrvatska kina dolazi 24. listopada!

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close