DogađanjaVijesti

Raste nezaposlenost u Ličko-senjskoj županiji

Jenjavanjem sezonskih poslova višemjesečni trend smanjivanja nezaposlenosti je iza nas, vraćamo se u nešto ružniju realnost kada je u pitanju statistika nezaposlenosti u županiji, javlja Lika-express


Tako je, prema evidenciji Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje, na kraju listopada na listi zabilježeno 1.818 nezaposlenih osoba. U odnosu na rujan to je 150 osoba više nezaposlenih. No u odnosu na prošlogodišnji listopad stanje je puno bolje jer tada je na listi nezaposlenih bila 491 osoba više. Povećanje broja nezaposlenih zabilježeno je u četiri ispostave u našoj županiji, prednjači turistička Novalja s porastom nezaposlenosti od čak 42%. Smanjenje nezaposlenosti evidentirano je u Korenici za 10%, te u Donjem Lapcu za 0,5%. Tijekom mjeseca prijavljeno je 360 novih nezaposlenih osoba.

S druge strane, s evidencije je otišlo 210 osoba, a zaposleno je njih 134. Ukupno su tijekom mjeseca prijavljena 134 slobodna radna mjesta. I dalje se u Zavodu dosta radi na mjerama aktivne politike zapošljavanja. Iz Zavoda tako ističu da je tijekom listopada  u Programe za poticanje zapošljavanja  uključeno 26 nezaposlenih osoba. U prvih deset mjeseci ove godine ukupno je uključeno 390 osoba, dok je aktivnih korisnika na kraju mjeseca bilo 339, među koje su uključeni i korisnici iz  prethodnog razdoblja.


 

Komentari

Komentara


Izvor: Lika express | Foto: LIKACLUB

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close