Scena

Raste broj nezaposlenih u Ličko-senjskoj županiji

Završetak turističke, građevinske pa čak i šumarske  sezone znači i veći porast nezaposlenosti u Ličko-senjskoj županiji.


Na kraju listopada na Zavodu za zapošljavanje evidentirano je ukupno 2,309 nezaposlenih osoba što je za 159 osoba više nego na kraju rujna. Jedino u Gospiću zabilježeno je smanjenje broja nezaposlenih osoba, u preostalih pet ispostava broj nezaposlenih je porastao. Prednjači Novalja sa čak 67% više nezaposlenih nego na kraju rujna.

Na evidenciju Zavoda tijekom rujna prijavilo se 397 nezaposlenih osoba, iz evidencije nezaposlenih izišlo je 239 osoba. Od tog broja svega 133 osobe su se zaposlile. Poslodavci su tijekom rujna najviše tražili konobara, kuhara, doktora medicine i učitelja iz niza predmeta.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Lika express

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close