VijestiKultura

Raspisan natječaj za najbolju knjigu na temu Domovinskog rata

"BILI SMO PRVI KAD JE TREBALO"

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, raspisala je tradicionalni natječaj za najbolju knjigu na temu – Domovinskoga rata – „Bili smo prvi kad je trebalo“.


Inače, natječaj se organizira od 2000. godine, s ciljem da se potakne što više autora, poglavito sudionika Domovinskog rata da pišu i objavljuju knjige na temu stvaranja slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države.

Lani su ovu nagradu primili Josip Palada za knjigu „Tko je palio moje knjige“ i američki Hrvat Michael Palaich za knjigu „Za Hrvatsku moje bake“.

Na natječaj se do kraja kolovoza ove godine mogu javiti autori koji su objavili knjige (od lipnja prošle do kolovoza ove godine) vezane uz Domovinski rat: prozu, poeziju, pripovjetke, fotografije i drugo.

Knjige za natječaj (po tri primjeraka) treba dostaviti na adresu:

UHBDR91.,(za natječaj), 48000 Koprivnica, Dr. N. Sertića 15,

zaključno do 30. kolovoza 2021.

Stručni prosudbeni sud nagradit će jednog ili više autora – Velikom zlatnom plaketom – Bili smo prvi kad je trebalo. Svečano uručenje bit će krajem rujna ili početkom listopada u Zagrebu.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close