Scena

RASPISAN NATJEČAJ: Tko će na tron Nacionalnog parka Plitvička jezera?

Upravno vijeće Javne ustanove „Nacionalni park Plitvička jezera“ raspisalo je javni natječaj za izbor ravnatelja/ravnateljice Javne Ustanove Nacionalni park Plitvička jezera.


Da podsjetimo, posljednji ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera Anđelko Novosel iznenada je razriješen dužnosti početkom ovog mjeseca, odlukom ministra zaštite okoliša i energetike RH Tomislava Ćorića. Nakon razrješenja Novosel je izjavio da je smijenjen bez posebnog konkretnog razloga te da se radi o političkim razlozima, o čemu smo pisali OVDJE .

Razriješeni ravnatelj Anđelko Novosel, koji obnaša visoke dužnosti u Parku Plitvička jezera još od 2012. godine, na mjesto ravnatelja je izabran među 12 kandidata u travnju ove godine. Vršiteljica dužnosti ravnateljice Nacionalnog parka Plitvička jezera je Antonija Dujmović.

Kroz prošlost Nacionalni park Plitvička jezera vrlo često mijenjao je ravnatelje, tako je u samo posljednjih nekoliko godina funkciju ravnatelja obnašalo čak troje ravnatelja; Lidija Bertović, Branislav Šutić, te Natalija Božičević. Svi su s funkcije otišli po političkoj liniji, za što mnogi smatraju da je vrlo neozbiljno s obzirom da upravljanje Parkom nije “političko pitanje” već čisto poslovno i menadžersko pitanje. Međutim, politika je u Nacionalnom parku Plitvička jezera uvijek bila jača od biznisa.

Najnoviji Natječaj za izbor novog ravnatelja je objavljen u NN br. 114 od 22. studenog 2017., a zadnji dan za prijavu je 30. studeni 2017. Kandidati koji se žele prijaviti moraju imati završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij iz područja prirodnih, biotehničkih, biomedicinskih, tehničkih i društvenih područja te najmanje 5 godina radnog iskustva u struci. Kao i svaki put, uvjeti Natječaja su jedno, politika je drugo…

Detalje o prijavi možete pogledati OVDJE

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close