VijestiTurizam

Rakovica slavi USKRS u Drežniku Gradu – kuha se bakalar, a stižu i Babe iz Slunja

Područje Plitvičkih dolina kroz sve blagdane organizira zanimljiva događanja koja povezuju zajednicu, a uz to i omogućuju turistima upoznavanje s lokalnom i tradicijskom baštinom


Tako će biti i ovog Uskrsa. Događanje u organizaciji Turističke zajednice općine Rakovice i Općine Rakovica, u suradnji s ustanovama i udrugama održati će se 28. ožujka u Drežnik Gradu pod nazivom Radost Uskrsa.

DND Općine Rakovica i Kulturno umjetničko društvo “Izvor” iz Rakovice, napraviti će kreativne dječje radionice, te se potruditi prenijeti znanja najmlađima. Sajam Radost Uskrsa imati će i prostor s ponudom tradicijskih proizvoda od sira, lavande i kolača. Uz to, tu će se naći i onaj uskrsni dio; uskrsne košare izrađene od pamuka i jute, uskrsne dekoracije i pisanice, te slične rukotvorine prigodne za blagdan. Na događanju će sudjelovati i učenici Područne škole Braće Pavlić iz Drežnik Grada, s kratkom predstavom, nakon čega će nastupiti glumci iz Slunja.

Dramska skupina „Babe“ iz Slunja koja djeluje i zabavlja više od sedam godina, dolazi u Drežnik Grad gdje će na Radosti Uskrsa izvesti još jednu šaljivu predstavu o babama.

Gastro dio Radosti Uskrsa činiti će bakalar koji nije uobičajen u našim krajevima, ali i kuhana šunka i jaja koju će pripremati lovci i domaćini vatrogasci.

Posjetite DVD Drežnik Grad, 28. ožujka 2018. u 18.00 sati, i zabavite se povodom Uskrsa!

 


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano | Foto: Dramska skupina BABE (Facebook), volimkuhati.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close