VijestiTurizam

RAKOVICA SLAVI: Dan pobjede uz sportske aktivnosti, a kulturno-zabavni program u Slunju

Općina Rakovica već tradicionalno slavi svoj dan, i to na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti koji se u Hrvatskoj održava na 5. kolovoza. Znakovit datum isti je onaj kao i dan održavanja vojno redarstvene akcije Oluja 1995., kada su brojni branitelji i građani Hrvatske sudjelovali u obrani nacionalnog identiteta.

Turistička zajednica Općine Rakovica kao i svake godine, sudjeluje u programu i poziva sve zainteresirane turiste i građane, na prisjećanje važnog dana hrvatske povijesti kroz program obilježavanja. Domaći turisti posebno su pozvani kako bi na području koje je oduvijek bilo na braniku Hrvatske; preko Starog grada Drežnika koji je danas turistički sadržaj, Eugena Kvaternika koji je pokrenuo Rakovičku bunu, zahvalili i braniteljima u Domovinskom ratu na njihovom trudu i očuvanju Rakovice.

Program će se održati 4. i 5. kolovoza. Prvog dana, u petak, svečana sjednica Općinskog vijeća ugostiti će brojne uvažene uzvanike iz Karlovačke županije i okolice, kao i poznata lica koja su sudjelovala u razvoju za boljitak Općine Rakovica. Drugi dan, u subotu, osim svete mise u crkvi svete Jelene Križarice u Rakovici, položiti će se vijenci u Rakovici i na brdu Kurjevac kod Primišlja, svim poginulim hrvatskim braniteljima.

Zajednički domjenak i tradicionalno druženje uz sportsko nadmetanje branitelja, organizira se na igralištu Osnovne škole Eugena Kvaternika u Rakovici. Nakon toga, iz Turističke zajednice najavljuju i središnju zabavnu večer koja se seli iz Rakovice u Slunj s programom koji sadrži nastupe KUD-ova i poznatih estradnih zvijezda. Direktorica Turističke zajednice Općine Rakovica Mira Špoljarić povodom Dana Rakovice izjavila je:

Pozivamo sve naše goste, a osobito one domaće, da nam se pridruže u ovim sportsko zabavnim događanjima kojima će upoznati dio naše tradicije, a ujedno i obilježiti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

Podsjetimo, u Plitvičkim dolinama trenutno traje i Folklorno ljeto, a 05. kolovoza na Dan Općine Rakovica u Autokampu Korana nastupiti će KUD Gacka s početkom u 19 sati.

 

 

rakovica-htz-1


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: TZ Općine Rakovica

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close