Zdravlje

Rakija je zdrava, potvrdilo istraživanje

Na balkanskim prostorima se oduvijek tvrdilo da rakija djeluje ljekovito i da jedna čaša može biti dobra za vaše zdravlje, što je sada i medicinski potvrđeno. Istraživanja su pokazala da umjereno konzumiranje rakije povećava koncentraciju dobrog, a umanjuje nivo lošeg kolesterola.


Naglašeno je da, oni koji umjereno koriste ovaj napitak, rjeđe obole od kardiovaskularnih bolesti kao što su srčani udar, različite bolesti srca i visoki krvni tlaka. Jedna čaša rakije dnevno liječi zidove krvnih sudova koji se nalaze u masnim naslagama, i koji mogu biti uzrok srčanog udara, a isto tako sprječavaju nastajanje tromba ili ugruška.

Pod umjerenim konzumiranjem se podrazumijeva jedna do dvije čaše alkoholnog napitka, koji sadrži 10 promila alkohola, što odgovara jednoj čaši piva ili vina, što se nikako ne preporučuje trudnicama. U koliko se konzumira prečesto, rakija može djelovati i štetno.  Može doći do oštećenja srca te dovesti do grčenja perifernih krvnih sudova.

 


Izvor: zdravljeipriroda.com

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close