Grad Zagreb

Radovi na rotoru gotovi u travnju 2020.

Nedavno je počelo asfaltiranje kružnog toka, saniraju se te proširuju i nadvožnjaci. Tuneli su pri kraju, a radovi na tramvajskoj pruzi počinju za desetak dana, piše Večernji list.


Veći dio posla je pri kraju pa u rujnu počinjemo sa završnim “sređivanjem”. Postavljat će se rasvjeta, hidraulika, sustav za mjerenje ispušnih plinova…”,  govori M. Lulić. Trenutačno se radi i na proširivanju i saniranju četiriju nadvožnjaka, dok se onaj sjeverni samo sanira, dodaje Lulić.

Radnici svakodnevno postavljaju betonske konstrukcije, ograde, novi asfalt, rubnjake… Na istočnoj se strani rotora pak radi “ganc novi” nadvožnjak od 23 metra, koji bi trebao biti gotov do kraja studenog. Sve ide, govori šef gradilišta, prema planu i dinamici izvođenja. Do sredine listopada pola bi rotora već trebalo biti gotovo. Trebao bi tada profunkcionirati i njegov sjeverni dio pa će se od Jadranske avenije preko rotora moći na Aveniju Dubrovnik. Većina radova, govori Lulić, trebala bi biti gotova prije zime.

Ako nam zimski uvjeti budu išli na ruku, rotor bi kompletno trebao biti u pogonu početkom travnja iduće godine”,  govori M. Lulić.

Na “najznačajnijem projektu u modernoj hrvatskoj povijesti”, kako je rekonstrukciju remetinečkog rotora opisao gradonačelnik Milan Bandić, marljivo rade radnici iz Indije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Ukrajine, Makedonije i, naravno, Hrvatske.

Više na Večernji list.



Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: zagreb.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close