ZnanostGrad Zagreb

Radionice o astronomiji u Tehničkom muzeju Nikola Tesla

Ako ste zaljubljenik u astronomiju ili vaša djeca pokazuju zanimanje da o njoj ponešto nauče, povedite ih u Tehnički muzej Nikola Tesla gdje se do 22. siječnja organiziraju zanimljive edukativno-interaktivne radionice na kojima će moći izrađivati modele planeta, karte zvjezdanog neba i još puno toga.


U Tehničkom muzeju Nikola Tesla do 22. siječnja organiziraju se edukativno-interaktivne radionice i predavanja „Sunčev sustav”.

Zbog prilagodljivosti edukativnog programa i velikog izbora tema radionice odgovaraju raznim dobnim skupinama i interesima, od samostalnih posjetitelja, djece predškolske i školske dobi do astronomskih društava.

Na radionicama koje traju jedan sat posjetitelji mogu izrađivati modele Sunca, Sunčevog sustava, Sunčevog sata, planeta sa satelitima, asteroida i patuljastih planeta, Zemlje, Mjeseca, karte sazviježđa, karte Mjeseca, karte zimskog neba te površine Mjeseca s prikazom nastanka kratera.

Cilj organiziranja radionica je popularizirati astronomiju, upoznati njihove polaznike s osnovnim astronomskim pojmovima te kroz interaktivni pristup kod njih probuditi želju i interes za učenjem. Astronomija spaja humanističke znanosti, prirodoslovlje, tehniku i predstavlja sintezu različitih znanja i grana znanosti.

Više na infozagreb.hr

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close