VijestiLifestyleTech

Radio Gospić je prošlost, što je budućnost?

Na Božić će biti točno 10 mjeseci da je većina zaposlenika Radio Gospića dobila otkaz. Nakon toga Radio je prestao emitirati program, u međuvremenu otvoren je stečajni postupak nad tim trgovačkim društvom koje je sukladno zakonskim izmjenama mijenjalo vlasničku strukturu, ali je uglavnom bilo u vlasništvu Grada Gospića i Ličko-senjske županije. Sada, 10 mjeseci nakon davanja otkaza kao da se još uvijek ne zna zašto je radio Gospić propao, što se učinilo da ga se spasi i tko je što kada rekao i napravio. O Radio Gospiću pričalo se i na današnjem aktualnom satu posljednje ovogodišnje sjednice Vijeća grada Gospića, no i dalje sve ostaje u magli. Naime, Kulturno-informativni centar dobio je koncesiju i to županijsku, za „novi“ radio. U principu s te strane se ništa ne mijenja. Jedina novost je ta da je KIC ustanova pa će biti drugačiji način financiranja  te nove medijske kuće za koju se još uvijek ne zna ni kada će startati s radom, ni kakav će program emitirati ni tko će raditi na tom radiju. Zna se samo da je u proračunu 2017.godine za to predviđeno 450,000 kuna koje grad daje KIC-u. Vijećnik SDP-a Nikola Maras postavio je niz isprepletenih pitanja o starom i novom radiju. Zanima ga što je sa starom opremom koja je pod stečajem, sada kada se kupuje nova.

Zašto grad nije otkupio tu opremu i zašto sa ljudske strane, kada su ljudi ostali bez posla, kupnjom te opreme isplati bar dio zaostalih plaća koje im je radio ostao dužan“.

Gradonačelnik Petar Krmpotić kaže da grad nije ugasio radio već je sukladno zakonu radio morao ići u stečaj jer nije mogao servisirati svoje obaveze. Oprema nije gradska nego radijska i, kaže Krmpotić radi se o rokovima jer on ne zna kada se oprema može prodavati i kupovati.

Ako je nešto funkcionalno i ako je u rokovima i ako ne smeta startu novog radija nemam ništa protiv. Nema tu nikakve urote ni zavjere. A ako se ne može, ne može“.

Vijećnik Nikola Maras nije zadovoljan s takvim odgovorom jer kaže, sada ispada da grad nema veze sa starim radijom i kao da nije odgovoran za 9 ljudi, koji su ostali bez posla. A sada bi im se moglo pomoći barem kupnjom te opreme.

Više čitajte na portalu Lika-Express ovdje. 


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Milan Tomašević

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close