Lifestyle

Rad od kuće sve popularniji

Rad od kuće sve je popularniji u zemljama Europske unije. Nepostojanje radnog vremena i opuštenija atmosfera – sve to odgovara i radnicima i poslodavcima, a u konačnici je najvažnije da se posao odradi. Kroz ovakav način samozapošljavanja smanjuje se i broj onih na burzi rada, a manjem broju nezaposlenih trebalo bi pridonijeti i sezonsko zapošljavanje.


Šalica kave i laptop je sve što Sebastijanu treba da bi započeo radni dan. Bavi se web dizajnom, pa većinu poslova obavlja iz vlastitog doma. “Dam zadatke svojim radnicima i osobama koji nisu u uredu, da naprave, i u principu ja vodim dijalog bilo preko maila, bilo preko nekakvih chatova s njima, i najnormalnije odrađujemo radni dan kao da smo svi u uredu”, kaže Sebastijan Galić.
Programiraju za klijente iz cijelog svijeta, pa poslovne sastanke nekad odrađuju i u gluho doba noći. Rad iz kuće idealan je za takav posao.

Iz udobnosti doma radi i Danijela Čavlović. Ona vodi hostel, i to uglavnom uz pomoć pametnog telefona i računala. “Ukoliko mene gost zove, on ne mora znati gdje se ja nalazim, ja imam situaciju da sam na placu, dobijem telefonski poziv jer mi je i fiksna linija preusmjerena na smartphone i mogu napraviti rezervaciju na štandu na tržnici” kaže nam Danijela.

Rad od kuće sve je češći trend u Europi. Na razini Europske unije, 90 posto ljudi zaposleno je u malim tvrtkama, od čega najveći dio tih tvrtki ima sjedište u domovima vlasnika.
Kroz takav oblik samozapošljavanja smanjuje se i broj onih koji čekaju posao na burzi rada. Trenutačno ih je 316.038, a brojka će padati, uvjeren je ministar Mrsić, i zbog sezonaca.


 

Tekst: dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close