Politika

RAČUN IZ SABORSKE KANTINE Evo što jedu zastupnici i po kojoj cijeni!

Marko Ferek je predsjednik Udruge za razumijevanje ADHD-a “Buđenje”. Nedavno je na poziv svog prijatelja, jednog saborskog zastupnika, posjetio Sabor.


Tijekom posjeta su odlučili otići na ručak u saborsku menzu, a tek ondje ga je dočekalo pravo iznenađenje.

Znao je Ferek, kako sam kaže, da su cijene objeda pristupačnije čak i od studentske menze, ali se ipak iznenadio za koliko malo novca se može pojesti itekako kvalitetan objed. Nije naodmet pripomenuti i kako, primjerice, jelovnik studenske menze nije ni približno kvalitetan kao ovaj za gospodu koja nam kroji sudbine.

Zanimalo me kako to sve izgleda unutra pa sam otišao u svojstvu posjetitelja. Otišli smo na ručak. Tada sam vidio da postoji restoran i menza ili kantina. Jelovnik je isti, ali je razlika u tome da u restoranu mogu jesti samo zastupnici. Na stolovima su stolnjaci i jela im se poslužuju servirana. U menzi gdje smo mi jeli nema stolnjaka i sam uzmeš tacnu na koju staviš hranu i nosiš do svog stola, opisao je Ferek za Vijesti.hr.

“Potpuno me iznenadilo kada sam vidio kolike su cijene. Doduše, u restoranu je neznatno skuplje, ali i dalje daleko ispod cijene koju biste izdvojili u bilo kojem restoranu pa čak i onom lošijem”, kaže Ferek.

S obzirom da na računu nije specificirano što se točno jelo upitali smo našeg sugovornika da nam otkrije što se nalazilo na jelovniku.

Jeli smo kotlete u umaku s kroketima, juhu, salatu i sok. U stvari je sok još ispao naskuplja stavka”, govori Ferek i dodaje:

Suludo mi je da uza sve beneficije koje saborski zastupnici imaju, i za hranu troše daleko manje od građana barem kada je u pitanju objed ‘na poslu’.”

Zanimljivo je i kako je na računu vidljivo da saborska menza ne podliježe plaćanju poreza.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Marko Ferek/Vijesti.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close