VijestiSportGrad ZagrebTurizam

Putujte na Svjetsko nogometno prvenstvo s agencijom ADRIA PUTOVANJA!

Svjetsko nogometno prvenstvo po prvi puta se organizira u Rusiji od 14. lipnja do 15. srpnja 2018. godine. Dvanaest stadiona u jedanaest gradova primit će najbolje nacionalne timove koje će doći podržati navijači iz cijeloga svijeta. Budite i vi jedan od njih!


Adria putovanja, putnička agencija koja se usko specijalizirala za tržište Rusije i zemalja ZND, organizira putovanje autobusom na 1 utakmicu skupine D, Hrvatska – Nigerija koja će se odigrati  16. lipnja u ruskom gradu Kalinjingradu. Polazak je iz Zagreba, preko Ostrave do Kalinjingradske oblasti, mjesta Gusev. Putujte s agencijom Adria putovanja od 13.06 do 18.06.2018. za samo 2.990,00 kuna!

Program putovanja:

1.dan: Zagreb – Ostrava

Polazak u 07.00 sati ispred Ciboninog tornja. Vožnja modernim turističkim autobusom do Ostrave. Očekivano vrijeme dolaska u Ostravu u kasnim popodnevnim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. dan: Ostrava – Kalinjingradska oblast – Gusev

Nakon doručka i odjave iz hotela, vožnja prema  Kalinjingradskoj oblasti. Očekivano vrijeme dolaska u Gusev u kasnim popodnevnim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan: Gusev

Gusev ili Gumbinene je tipični prusko-sovjetski gradić smješten oko 100 km istočno od Kalinjingrada. Smjestio se na rijeci Pisi, koja ga dijeli na dva dijela, Stari i Novi Gusev. Status grada ima već od 16. stoljeća, a među prvima ga naseljavaju useljenici iz Salzburga. Kroz 300 godina postojanja zabilježen je cijeli niz važnih povijesnih događanja. Zanimljivo je da je Napoleon u Gusevu boravio i da je tu razrađivao svoje vojno strateške planove napada na Rusiju. Grada je odlično povezan vlakom sa Kalinjijgradom. Nakon doručka predlažemo fakultativno izlet u Kalinjijgrad ili slobodno vrijeme na izbor. Noćenje.

4. dan: Gusev – Kalinjingrad

Nakon doručka organizirani odlazak na utakmincu u Kalinjingrada. Utakmica počinje u 21.00. Poslije utakmice organizirani povratak u hotel u Gusevu. Noćenje.

5. dana: Gusev – Ostrava

Nakon doručka odjava iz hotela i polazak za Ostravu. Predviđeni dolazak je u kasnim večernjim satima. Noćenje.

6.dan: Ostrava – Zagreb

Nakon doručka polazak za Zagreb. Dolazak u Zagreb je predviđen u kasnim popodnevnim satima.

Cijena uključuje:

 • Transfer autobusom prema programu
 • Noćenje u Ostravi u hotelu 3* (2 noćenja)
 • Noćenje u hotelu 3* u Gusevu (3 noćenja)
 • Noćenje 1/2 (dvokrevetna soba) s doručkom
 • Pratitelja putovanja koji govori ruski
 • Transfer autobusom do Kalinjingrada na utakmicu 16.06.
 • Ostale troškove organizacije

Cijena ne uključuje:

 • Ulaznice za utakmicu
 • Prijavu za FUN ID navijačku putovnicu (besplatna viza)
 • Vizu (za nenavijače)
 • Prijavu za besplatnu navijačku željezničku kartu
 • Organizaciju posjete muzejima i znamenitostima u Kalinjingradu (na upit)
 • Obavezno putno zdravstveno osiguranje za Rusiju

U ponudi i izlet u Kalinjingrad!

Uz nadoplatu od 25,00 eura po osobi u ponudi je i fakultativno turistički obilazak Kalinjingrada. Izlet uključuje prijevoz autobusom do Kalinjingrada, razgledavanje grada s lokalnim vodičem na engleskom jeziku i posjet znamenitostima poput Kraljevskih vrata, Sackheimskih vrata, Katedrale, Ribarskog sela… Za realizaciju putovanja potrebno je minimalno 30 osoba.

Uvjeti plaćanja i rezervacije

Za ovo putovanje FIFA World Cup RUSSIA 2018  vrijede posebni Adria putovanja uvjeti rezervacije, plaćanja i otkaza putovanja. Uplate se vrše na žiro račun, a akontacijska uplata podrazumijeva preuzimanje obveze 100%-tnog plaćanja pune cijene aranžmana. Prilikom rezervacije uplaćuje se 50% cijene aranžmana, do 13.travnja 30% cijene aranžmana, a do 13.svibnja 20% cijene aranžmana.

Program se po istim uvjetima i cijenama može kupiti i u svim poslovnicama Croatia Expressa.

Važne napomene:

Procedura i dokumenti potrebni za ishođenje vize za hrvatske državljane

 • Popuniti online upitnik s fotografijom i osobnim potpisom. Fotografija mora biti veličine 3,5 x4,5 cm, a 80% fotografije mora biti lice čovjeka na svijetloplavoj pozadini.
 • Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju i potrebne su najmanje dvije u nizu prazne stranice.
 • Policu putnog zdravstvenog osiguranja premije 30.000 eur na ime putnika, bez obzira na duljinu boravka.
 • Original voucher nadležne turističke agencije  i original potvrde ruske turističke agencije o prihvatu stranog turista koje pribavlja  Adria putovanja

Rok izdavanja vize je sedam radnih dana (+/- 3 dana), a ukoliko je izrada vize po hitnom postupku (3 radna dana), cijena konzularne pristojbe po osobi: 739 kn.

Fan ID

Ukoliko imate ulaznicu za bilo koju utakmicu SP 2018, onda imate pravo ući u Rusku Federaciju bez vize, ali isključivo uz Fan ID, takozvanu putovnicu navijača. Fan ID je obavezan za sve navijače utakmica Svjetskog prvenstva 2018, uključujući i djecu. Samo vlasnici ulaznica mogu dobiti Fan ID, dakle nemoguće je aplicirati za Fan ID prije nego li kupite ulaznicu za utakmice svjetskog prvenstva u Rusiji. Kako bi dobili Fan ID trebate se registrirati OVDJE i popuniti obrazac za prijavu. Vaš zahtjev za ishođenjem će biti razmotren u roku od 72 sata nakon kojeg ćete dobiti obavijest o statusu Fan ID-a. Fan ID se izdaje se jednom za sve utakmice Svjetskog prvenstva 2018 bez obzira koliko utakmica ćete posjetiti. Fan ID je potreban svim navijačima za ulazak u zemlju kao i na stadion. Uz Fan ID i valjanu putovnicu strani državljani koji dolaze u Rusku Federaciju kao navijači, imaju pravo na višekratni ulaz u Rusiju bez vize, ali ne ranije od 10 dana prije datuma održavanja 1. utakmice Svjetskog prvenstva, i ne kasnije od 10 dana nakon održane zadnje utakmice Svjetskog prvenstva 2018. Čuvajte svoj FUN ID do kraja boravka u Rusiji, jer to je dokument koji će Vam trebati i pri izlasku iz zemlje.

Za sve informacije i dogovore oko aranžmana kontaktirajte agenciju Adria putovanja putem e-mail adrese [email protected]

 


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano | Foto: wikimedia commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close