Turizam

Putovanja avionom su najsigurnija

Nesreće sa smrtnim posljedicama događaju se tek jedanput na pet milijuna letova. Tako da zbilja morate imati teški peh da baš vi nastradate u avionskoj nesreći, s obzirom da su avioni daleko najsigurniji tip transporta.


U 2016. zabilježeno je nekoliko teških avionskih nesreća. Nama napamet padaju odmah dvije, ona u kojoj je poginula gotovo cijela momčad brazilskog nogometnog kluba i druga, u kojoj su stradali svi članovi poznatog i slavnog zbora Crvene armije. Pa ipak, statistika jasno kaže kako putovanje nebom nikad nije bilo sigurnije nego lani.

Naime, istražujući zračni promet u prošloj godini, iz tvrtke TO70 došli su do podataka kako je u 2016. zabilježeno 7 fatalnih nesreća, u kojima je život izgubila ukupno 271 osoba. S druge strane, dogodila su se i 64 incidenta bez žrtava. Od prošle, manje žrtava u avionskim nesrećama bilo je tek 2013., kad je poginulo 6 osoba manje.

Brojke su i više nego jasne. Nesreće sa smrtnim posljedicama događaju se tek jedanput na pet milijuna letova. Tako da zbilja morate imati teški peh da baš vi nastradate u avionskoj nesreći, s obzirom da su avioni daleko najsigurniji tip transporta.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: punkufer.dnevnik.hr | Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close