Grad ZagrebTech

Putnički terminal Zračne luke Zagreb završava se krajem 2016.

Radovi na novom putničkom terminalu Međunarodne zračne luke Zagreb završit će krajem ove godine, a za promet putnika otvorit će se u prvom kvartalu 2017.


Svakog dana više od 750 radnika marljivo radi na izgradnji novog putničkog terminala i povezane infrastrukture u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb, koja bi u potpunosti trebala biti dovršena početkom prosinca ove godine, a otvorena za promet u prvom tromjesečju 2017. godine.

“Radovi idu po planu. Zgrada je skroz zatvorena, čak smo i neke dijelove počeli grijati, tako da možemo reći da je građevinski dio skoro gotov” – objasnio je David Gabelica, član uprave Međunarodne zračne luke Zagreb. Dodao je kako će zgrada moći primiti 5 milijuna putnika godišnje, a kada promet dosegne više od toga, krenut će izgradnja druge faze, gdje će se produljiti neki dijelovi terminala kako bi se kapacitet mogao podići na 8 milijuna putnika, dok se središnji dio, koji je već predviđen za 8 milijuna putnika godišnje neće dirati.

Nova zgrada bruto površine 65 000 kvadratnih metara, ima četiri etaže te 8 avionskih mostova za putnički ukrcaj, što je velika novost.

“Dva mosta su za domaće letove, a šest mostova za međunarodne letove.  Razdjeljivanje putnika je po etažama na dolaske i odlaske, gornje dvije etaže su predviđene za odlazne tokove, a donje dvije za dolazne” – rekao je Petar Rogošić, član stručnog tehničkog tima praćenja izgradnje.

Zgrada ima “check-in” halu s 30 šaltera, tri karusela za prtljagu te najsuvremeniju liniju za njihov sigurnosni pregled.

“Ima uređaj najnovije tehnologije kakvi su rijetki i u Europi. Cijeli sustav ima skoro 2 km traka za prtljagu” – pojasnio je Rogošić.

Pročitajte ostatak članka na zagrebancija.com

 

 

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close