ZdravljeIzdvojeno

Putnici koji iz Južne Afrike dolaze u Hrvatsku morat će u 14-dnevnu karantenu

UPUTE HZJZ-A

Iz HZJZ-a navode da je putnike iz tih zemalja preporučljivo testirati i odmah po dolasku u Hrvatsku

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je upute za putnike koji dolaze iz država s područja Južne Afrike. Prema uputama, svi putnici koji dolaze iz tih zemalja morat će u obaveznu 14-dnevnu karantenu s obavezom testiranja posljednji dan karantene.

Pri dolasku iz sljedećih država/regija primjenjuju se posebne epidemiološke mjere (Odluka o sigurnosnoj mjeri privremene zabrane ulaska u Republiku Hrvatsku za osobe koje dolaze iz Južnoafričke Republike, Bocwane, Kraljevine Eswatini, Lesota, Namibije, Zimbabvea, Hong Konga i Republike Mozambik) prilikom prelaska granice Republike Hrvatske:

Putnicima koji dolaze iz Južnoafričke Republike, Bocwane, Kraljevine Eswatini, Lesota, Namibije, Zimbabvea, Hong Konga i Republike Mozambik određuje se nužna mjera karantene/samoizolacije u trajanju od 14 dana i obavezno testiranje na virus SARS-CoV-2 zadnji dan karantene.

Preporučljivo je putnike iz tih zemalja testirati odmah po dolasku u Hrvatsku, tj. na početku karantene. Dokaz o preboljenju i cijepljenju ne oslobađa obveze pribavljanja negativnog PCR testa i karantene putnike koji dolaze iz tih zemalja.

Pri dolasku iz Brazila, obvezno je predočenje negativnog nalaza brisa koji ne smije biti stariji od 48 sati ako je rađen brzi antigenski test ili 72 sata ako je rađen NAAT/PCR test od vremena uzimanja brisa do ulaska u Hrvatsku, navodi se na stranici HZJZ-a.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Back to top button
Close