ZnanostZdravlje

Putin objavio: “Imamo prvo cjepivo protiv covida-19, cijepila se i moja kći”

Cjepivo je dobilo odobrenje nakon manje od dva mjeseca testiranja na ljudima


Prvo svjetsko cjepivo protiv covida-19, koje je razvio moskovski institut Gamaleya, dobilo je odobrenje ruskog ministarstva zdravstva, rekao je u utorak predsjednik Vladimir Putin Putin je to objavio na sastanku s članovima ruske vlade.

Koliko ja znam, jutros je registrirano prvo cjepivo protiv koronavirusa na svijetu”, rekao je Putin dodavši da se cijepila i njegova kći.

Jedna od mojih kćeri je dobila cjepivo. Bila je dio testiranja. Nakon cijepljenja, imala je temperaturu 38, ali dan kasnije 37 i to je bilo to”, dodao je Putin, prenosi RT.

Cjepivo je dobilo odobrenje nakon manje od dva mjeseca testiranja na ljudima, dodao je.

Najavio je skori početak masovne proizvodnje cjepiva. Prvi će ga dobiti zdravstveni radnici, već u rujnu, a ostatak pučanstva u siječnju iduće godine.

Nema razloga za odgađanje registracije ruskog cjepiva COVID-19 koji je razvio Federalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju N. F. Gamaleya, rekao je u utorak državnoj ageniciji TASS Nikolay Briko, glavni epidemiolog ruskog ministarstva zdravstva.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close