Lifestyle

Putem Facebooka hrvatski profesori komuniciraju s učenicima

Projekt e-škola konačno kreće punim zamahom. Carnet na javnom natječaju traži 140 škola u koje će uložiti 300 milijuna kuna i potpuno digitalizirati nastavni proces. Mnogi učitelji i učenici već sad su se potpuno prilagodili digitalnom svijetu.

U zagrebačkoj XIII. gimnaziji već su se prilagodili digitalnom dobu. Desetak profesora otvorilo je službene Facebook profile pomoću kojih komuniciraju s učenicima.

Profesori na “zidu” podsjećaju učenike na obveze te im šalju dodatne materijale, a učenicima su gotovo neprestano dostupni.

No, da bi ova škola koristila tablete i Facebook morala je uvesti bežični internet, a i jedna je od gotovo 400 škola u sustavu e-dnevnika.

Da bi ih svi mogli koristiti u Ministarstvu obrazovanja su predstavljeni i besplatni ECDL online tečajevi. Oni će po međunarodnom standardu učiti učenike i građane – digitalnoj pismenosti.

Tekst: hr.n1info.com

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close