VijestiZdravlje

Pušenje u autu štetnije i od udisanja plinova iz auspuha

Tijekom putovanja prosječan pušač zapali četiri cigarete, a razina onečišćenja u tom slučaju iznosi 85 mikrograma po kubičnom metru


Osim što ometa koncentraciju vozača za vrijeme vožnje, pušenje je najopasnije za zdravlje upravo u automobilu, tvrdi ugledni britanski liječnik i stručnjak za javno zdravstvo Douglas Noble.

Tijekom putovanja prosječan pušač zapali četiri cigarete, a razina onečišćenja u tom slučaju iznosi 85 mikrograma po kubičnom metru. To je tri puta više od dozvoljene razine u zatvorenim prostorima, poput stanova, a koju preporučuje Svjetska zdravstvena organizacija, utvrdilo je istraživanje škotskog Sveučilišta Aberdeen. Čak i ako je pušač zapalio jednu cigaretu i pritom imao otvoren prozor, razina onečišćenja prelazila je dozvoljenu granicu.

Cijeli članak pročitajte na express.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close