VijestiPolitika

Pupovac u Srbu govorio o pokretačima ustanka naroda Like i Korduna

SPOMENUO I ČETNIČKI USTANAK

U organizaciji Srpskog narodnog vijeća (SNV) u Srbu je u četvrtak proslavljena 82. obljetnica antifašističkog ustanka, a sa skupa je predsjednik SNV-a Milorad Pupovac poručio da je antifašizam pod udarom revizionizma.


Revizionizam je snažan i na našim prostorima unatoč činjenici da su kroz desetljeća koja su uslijedila (nakon antifašizma) svi narodi na prostoru bivše Jugoslavije imali mir, prosperitet i jednakost te da su dosegli jedne od najvećih vrhunaca u svojoj povijesti, u kojima su stajali uz bok najvećim narodima svijeta, rekao je Pupovac.

Govor je započeo željom da sve žrtve 2. svjetskog rata, Srbi, Hrvati i Muslimani počivaju u miru i da ih se svih sjećamo s poštovanjem.

Minutom šutnje prisjetio se stotina nedužnih žrtava ustaškog režima, pobijenih u tri dana prije ustanka, u Donjoj Suvaji, u Osredcima, u Bubnju, Piškovcu i drugim mjestima.

Pijetet je odao i žrtvama Nebljusa i Meljinovca kod Donjeg Lapca, gdje je pobijeno blizu sto ljudi.

Predsjednik SNV-a govorio je i o pokretačima ustanka naroda Like i Korduna, te je između ostalog rekao da nema iluziju da je moguće istinom promijeniti mišljenje onih koji tvrde da je u Srbu bio četnički ustanak.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Back to top button
Close