Scena

“Punk`s Not Dead” – The Exploited stiže u Zagreb

The Exploited, jedan od najutjecajnijih bendova u povijesti punk rock glazbe, u ponedjeljak 13. srpnja u sklopu europske turneje stiže u Zagreb


The Exploited je stasao krajem 70-ih u drugom valu punka koji je preplavio britansko otočje pa se proširio na ostatak Europe i produžio do Amerike. Osnovan u Edinburghu, The Exploited je u samom početku njegovao street punk zvuk koji se kasnije formirao u dosta brži i žešći hardcore punk. Prvi EP ‘Army Life’ izbačen je u ožujku ’81., a već iste godine za etiketu Secret Records objavljen je album čiji će naslov krasiti mnoge zidove, zakrpe i torbe diljem svijeta te postati jedna od najizvikivanijih punk krilatica ikad – ‘Punk’s Not Dead’.

Unatoč mnogim promjenama u sastavu, bivši vojnik Walter ‘Wattie’ Buchan ostao je sve do danas lider The Exploiteda, benda koji je uz Dead Kennedys i UK Subs nastavio tamo gdje su Sex Pistols i The Clash stali. Oštrica buntovničkog stava uperena protiv socijalno-političke nepravde niti danas nije otupjela.

Kako javljaju iz Vintage Industrial Bara, nekoliko dana prije koncerta The Exploiteda u ponedjeljak 13. srpnja, u četvrtak 9. srpnja kroz isti će klub protutnjati i D.O.A.


 

Tekst: jutarnji.hr 
Foto: “Wattie exploited2” by Torjussenhttp://www.flickr.com/photos/gummo1/139724634/. Licensed under CC BY 2.0 via Wikimedia Commons.


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close