Turizam

U Puli se gradi wakeboard atrakcija jedinstvena u svijetu

Wakeboard trojac, u svom sportu vrlo poznat diljem svijeta – Dominik Gührs , Felix Georgii  i Dominik Hernler prošle su godine došli na ideju kružnog wake parka u čijem bi središtu bio veliki kran.


Uz dizalicu s 40 metara dugim kranom, koji služi kao ‘prijevozno sredstvo vozača’, ovakav park je jedinstvena pojava u svijetu, a osim što su ga sami dizajnirali i izgradili, naposljetku su, naravno, na njemu pokazali i svoje vještine.

Najzanimljivija od svih prepreka u njihovom parku svakako je ‘leteći kontejner’, koji je trojcu omogućio da park isprobaju kako u vodi tako i u zraku.

Hrvatska je za nas bila jackpot

Pronaći pravu dizalicu s kranom koja bi mogla biti od pomoći našem projektu bila je potraga za iglom u sijenu. No, u jednom trenutku smo čak pomislili da ta igla ni ne postoji. Nakon što smo obišli luke Hamburga, Rotterdama i Istanbula, jackpot smo pronašli u Hrvatskoj.“

Izgradnja parka itekako zahtjevan pothvat

Prije otprilike mjesec dana nekoliko radnika započelo je s izgradnjom pulskog wake igrališta. Dizalicu su prebacili na platformu te na nju zavarili kako se ne bi prevrnula tijekom okretanja. Sedam transportnih kontejnera pretvoreno je u jedinstvene prepreke za vozače, a dizajnirali su ih i svojim rukama preoblikovali sami vozači. Kontejneri su zatim uz pomoć pet industrijskih ronilaca postavljeni na površinu mora, a na mjestu ih je držalo 28 sidara, od kojih svaki teži 800 kg.

Koliko je komplicirana bila sama izgradnja parka, govori i činjenica da je ekipa napravila kratki film o njegovom nastajanju, a video će biti pušten početkom iduće godine.

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: PR | Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close