Tech

Pukovnik Davor Gren: “Let ispod Tulovih greda i podnožja Velebita uvijek očarava i osvaja!”

Letačke posade imale su treninge u planinskim uvjetima leteći u paru na području Velebita i velebitskog okružja.


Nakon završetka obuke novih skupina pilota na helikopterima OH-58D Kiowa Warrior iz sastava Eskadrile helikoptera 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) letačke posade nastavljaju cikluse trenažnih letova.

Tako su u četvrtak, 17. listopada 2019. posade imale treninge u planinskim uvjetima leteći u paru na području Velebita i velebitskog okružja.

Zapovjednik Eskadrile helikoptera pukovnik Davor Gren kazao je kako je letenje u planinama izazov, ali i poseban doživljaj.

Naravno, piloti ponajprije uživaju u svakom letu, a let ispod Tulovih greda i podnožja Velebita uvijek očarava i osvaja. Posebno su impresivne slike u jesenjim mjesecima iako Velebit kroz cijelu godinu pruža jedinstven pogled iz pilotske kabine, iznio je pukovnik Gren.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: MORH | Foto: HRZ / M. Karačić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close