Ličko-senjska županijaObrazovanje

PU ličko-senjska predavanjima u školama obilježila Dan sigurnijeg interneta

Učenicima su izložene prednosti korištenja interneta te su upozoreni na opasnosti s kojima se mogu susresti, posebice prilikom korištenja društvenih mreža

Povodom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta u sklopu projekta Ministarstva unutarnjih poslova „Živim život bez nasilja“, policijska službenica za prevenciju Policijske uprave ličko-senjske održala je predavanja učenicima 6. i 7. razreda osnovnih škola u Perušiću i Brinju, te uz policijsku službenicu za maloljetničku delinkvenciju i učenicima 1. i 2. razreda Srednje strukovne škole u Gospiću.

Kroz prezentacije učenike se nastojalo osvijestiti o problemima odnosno opasnostima koje sa sobom nosi razvoj i korištenje modernih informacijskih tehnologija. Ujedno je izložen i problem vršnjačkog nasilja na internetu (tzv. „cyberbullying“) uz naglasak na zakonske odredbe i kazneno pravne sankcije.

Skrenuta im je pozornost na savjesno korištenje tehnologije i poboljšanje socijalne interakcije sa vršnjacima.

Kroz predavanja učenici su upoznati i sa opasnošću od seksualnog iskorištavanja djece putem interneta, kao i posljedicama nasilja na internetu Predavanja na ovu temu nastavit će se tijekom školske godine i u drugim školama Ličko-senjske županije.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: PU ličko-senjska

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close