Scena

Psić Snoopy dobio je svoju zvijezdu na Stazi slavnih u Hollywoodu

Snoopy, psić koji je s ostalim likovima iz stripa “Peanuts” osvojio publiku diljem svijeta, dobio je svoju zvijezdu na Stazi slavnih u Hollywoodu, nekoliko dana uoči premijere filma u kojem je glavna zvijezda.


Najslavniji “bigl” na svijetu, kojega vole veliki i mali zbog njegovih razmišljanja i aforizama poput “alergičan sam na jutra”, dobio je 2563. zvijezdu na “Stazi slavnih”, pored svoga ‘oca’, autora stripa Charlesa Schulza.

Snoopy, koji je u ponedjeljak u prirodnoj veličini došao na svečanost, prvi se put pojavio u stripu 1950., a odnedavna je zvijezda filma “Snoopy i Peanuts”, koji se od petka počinje prikazivati u Sjedinjenim Državama, a od 23. prosinca u drugim zemljama.
Psić koji sanja o tome da stekne svjetsku slavu, zapravo je “gorko-slatki” lik, rekao je Schulz koji je umro 2000. Na Stazi slavnih Snoopy se pridružio drugim crtanim likovima kao što su, primjerice, Paško Patak, Mickey Mouse, Shrek, Simpsoni, Snjegulica i drugi, ali i psima koji imaju svoju zvijezdu, kao što su Lassie i Rintintin.

Stripovi o Charlieju Brownu, njegovoj družini i psu bili su objavljivani u 2.600 novina u 75 zemalja.


 

Tekst: telegram.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close