Zadarska županija

Prvi slučaj koronavirusa u Zadarskoj županiji

U Velikoj vijećnici Doma zadarske županije održana je izvanredna tiskovna konferencija Stožera civilne zaštite Zadarske županije.


Šime Vicković, načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije na početku konferencije dao je informaciju kako je nažalost na području Zadarske županije zabilježen prvi slučaj zaraze koronavirusom, javlja e-zadar.

Prva zaražena osoba je mlađa ženska osoba, a u Zadarsku županiju je stigla iz Zanzibara u Africi preko Dubaija te je nakon pojave simptoma i nakon testiranja ustanovljeno kako je zaražena COVID 19 virusom, kazao je epidemiolog u OB Zadar, dr Alan Medić.

Zaražena djevojka za sada ima blage simptome, a budući se ponašala vrlo odgovorno nakon pojave simptoma otišla je kući, javila se dežurnom epidemiologu te su odmah obavljene sve predviđene procedure.

Na putovanju je bila zajedno sa sestrom, te je po nju stigao član obitelji. Budući je posumnjala na zarazu koronavirusom, cijela obitelj je odmah otišla u samoizolaciju.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close