Tech

Ako se ne možete sjetiti naziva nekog filma, opišite ovdje njegovu radnju

Stranica whatismymovie.com idealna je za sve one koji se ne mogu sjetiti točnog naziva određenog filma, ali znaju opisati njegovu radnju.


Naime, stranica će korisnicima pomoći pronaći film koji žele tako što će pomoću riječi opisivati radnju i ključne pojmove.

Finska kompanija Valossa za ovaj je projekt od investitora dobila 650 000 dolara. Stranica koristi strojno učenje i u stvarnom vremenu analizira videozapise prepoznavajući u njima na tisuće različitih objekata, kao što su mjesta, ljudi, predmeti i sl…

Sve što je potrebno učiniti je u tražilicu unijeti željene pojmove. Primjerice, ako želite pronaći film “Sam u kući”, u tražilicu unesite pojmove na engleskom jeziku poput “christmas”, “kid”, “missing”, “parents” i stranica će vam zaista na prvom mjestu prikazati film “Sam u kući”.

Whatismymovie.com trenutno ima bazu od 45 000 filmova na engleskom jeziku, a budući da je još uvijek u fazi testiranja, taj će se broj vjerojatno uskoro povećati.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: zimo.dnevnik.hr | Foto: valossa

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close