Lifestyle

PRVI MOBILNI VULKANIZER Zaposlenici dolaze na poziv i mijenjaju gume gdje to kupac poželi

Prvo mobilno vulkanizerstvo u našoj zemlji otvoreno je prije nekoliko mjeseci u Zagrebu. Promjena automobilskih guma više ne znači da je potrebno odvojiti nekoliko sati za odlazak k vulkanizeru, nego se ta usluga može dobiti u vlastitom dvorištu ili na parkiralištu ispred zgrade.

Naime, novoosnovana tvrtka Guma Mobile kupcima nudi uslugu kupovine, montiranja i balansiranja novih guma. Sve što je potrebno jest nazvati, objasniti što je sve potrebno urediti na automobilu i rezervirati termin u kojem radnici dolaze. Nema više čekanja u redu ni vožnje do prvog slobodnog vulkanizera. Tvrtka je opremila specijalizirani kombi, u kojem zaposleni imaju sve potrebno za izmjenu guma, kojim dolaze do kupca.

– S poslom smo počeli inspirirani iskustvima iz inozemstva. Ovakvi servisi uobičajeni su u SAD-u i Kanadi, a kod nas još nisu zaživjeli. Posao smo pokrenuli kako bismo kupcima uštedjeli vrijeme. Cijena usluge nije viša od uobičajene, drugim riječima, nitko ne plaća više ako mu dođemo ispred zgrade montirati gume i ako za istu tu uslugu dođe k nama u servis. Najviše radimo s tvrtkama, koje imaju vozni park. Ako morate 20 automobila odvesti na promjenu guma, to uzima prilično mnogo vremena, pa je daleko ekonomičnije ako to obavimo mi u dvorištu tvrtke, koja onda ne mora poslati nekog od zaposlenika da danima vozi te automobile na servis – kaže nam Matija Kušan, suvlasnik Guma Mobilea.

Njegova tvrtka nudi promjenu guma, felgi, popravak, sezonsko mijenjanje, balansiranje, a dolaze i na hitne intervencije. Ako u vožnji pukne guma, nije više potrebno zvati vozilo za vuču, nego dolazi kombi koji promijeni gumu na automobilu. Na taj način vozač štedi vrijeme i novac. Jedini uvjet koji tvrtka postavlja jest prostor. Gume, naime, ne mijenjaju na pločniku, ali će to rado učiniti u dvorištu, na gradilištu ili bilo kojem slobodnom parkirališnom mjestu.

– Najčešće nas zovu ljudi iz sjevernih dijelova grada, poput Gračana i Šestina, koji imaju svoja dvorišta. Naruče gume, daju nam ključeve i mi sve uredimo. Nudimo mogućnost plaćanja karticama, tako da našim kupcima zaista maksimalno olakšamo. Ne radimo samo u gradu nego i izvan njega, a onda kupac plaća malo više. Na troškove montaže tada dodajemo trošak prijevoza, a on je šest kuna po prijeđenom kilometru – pojašnjava Kušan.

Cijena montaže prosječno je 200 kuna po automobilu, no u servisu kažu da to ovisi o veličini guma. Ako radnici servisa kupcu montiraju nove gume, tada mu servis daruje besplatnu montažu ventila.

Tekst/Foto: jutarnji.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close