VijestiGrad ZagrebScena

Prvi koncert Josipe Lisac na Šalati!

Naša najveća glazbena umjetnica Josipa Lisac održat će u subotu 6. srpnja prvi samostalan koncert na zagrebačkom stadionu Šalata.


Pod zvjezdanim nebom, u prekrasnom koncertnom prostoru pretvorenom u veliko kazalište na otvorenom samo za ovu priliku, isključivo sa sjedećim mjestima, Josipa će svoju publiku provesti kroz svoj golemi katalog pjesama koji obuhvaća više od 50 godina stvaralaštva.

Posebne zanimljivosti ovog nastupa su da će ovo biti Josipin prvi solo koncert na Šalati u karijeri, kao i podatak da će, nakon više od 10 godina, održati jedan zagrebački nastup izvan svojih tradicionalnih prosinačkih. Kroz proteklih puno prosinaca Josipa je obišla sve veće koncertne prostore u Zagrebu i svaki više puta rasprodala, od Lisinskog i HNK, preko Tvornice kulture i Laube, do Doma spotova i Cibone.

Ti koncerti, posvećeni Karlu Metikošu imaju čvrstu i važnu poveznicu i s ovim, upravo objavljenim. Naime, baš je na Šalati Karlo održao prve povratničke koncerte u domovinu nakon velike svjetske turneje na kojoj je nastupao kao Matt Collins. Na dva koncerta sredinom 60-ih godina prošlog stoljeća gledalo ga je i slušalo više od 12 000 ljudi, a posebno upečatljiv bio je prvi koncert, po strahovitom pljusku, kada je 6 000 ljudi pod kišobranima satima čekalo Matta Collinsa, najveću rock’n’roll zvijezdu tadašnje države. Upravo na tu Šalatu, sada po prvi put, dolazi Josipa, s prebogatim katalogom pjesama od kojih je na one najznačajnije neizbrisiv autorski pečat stavio Karlo Metikoš.

Nakon više od 50 godina nevjerojatne karijere Josipa Lisac ovih je dana ponovo glavna glazbena tema u regiji. Početkom prosinca objavila je sjajan album “Josipa Lisac from Croatia Records studio…tu u mojoj duši stanuješ…”, za koji je nominirana u čak pet kategorija za Porin, a protekli vikend rasprodala je veliki koncert u SNP-u u Novom Sadu.

Koncert na stadionu Šalata, u potpunosti prilagođenom za sjedenje, svakako će biti ogroman mamac Josipinim fanovima iz svih dijelova države i inozemstva, koji njezinu glazbu do sada nisu imali prilike slušati na open air koncertu u srcu Zagreba.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Goran Berovic

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close