VijestiTehnologija

Prvi kandidat Zaklade Ana Rukavina uspješno završio stručno usavršavanje

Prestižno američko sveučilište dodijelilo diplomu dr. Viboru Milunoviću


Doktor Vibor Milunović, kojem je Zaklada Ana Rukavina omogućila stručno usavršavanje na Georgetown Universityju u SAD-u, uspješno je završio jednogodišnju edukaciju te se očekuje njegov skorašnji povratak u Kliničku bolnicu Merkur. Tim povodom dr. Viboru Milunoviću uručena je diploma na svečanom prijemu održanom 16. kolovoza, u organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama i Georgetown Universityja.

Zaklada Ana Rukavina objavila je u srpnju 2014. prvi javni natječaj za dodjelu sredstava za stručno usavršavanje jednog liječnika na Georgetown Universityju u Washingtonu te je Upravni odbor Zaklade Ana Rukavina među pristiglim prijavama kao najboljeg kandidata odabrao dr. Vibora Milunovića, specijalizanta hematologije iz Kliničke bolnice Merkur.

Dr. Milunović otputovao je na stručno usavršavanje na Georgetown University u rujnu 2015. te će se početkom rujna vratiti u Hrvatsku i stečena znanja primijeniti na hrvatskim pacijentima, u svojoj matičnoj kući KB-u Merkur.

Član Stručnog vijeća Zaklade Ana Rukavina i predavač na Georgetown Universityju, prof. Steven Živko Pavletić istaknuo je kako mu je izuzetno drago zbog suradnje Zaklade Ana Rukavina s Georgetown Univeristyjem te kako se raduje budućim kandidatima koji će na Georgetown Universityju steći iskustva koja će pomoći u liječenju pacijenata u Hrvatskoj.

Zaklada Ana Rukavina raspisala je u lipnju 2016. drugi Javni natječaj za dodjelu sredstava za stručno usavršavanje na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija. Trenutno je u tijeku izbor kandidata koji će imati priliku steći nova znanja kao što ih je tijekom prošle godine stekao dr. Milunović.

Zaklada Ana Rukavina je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih gotovo 52.000 građana, od čega je čak 48.924 uzoraka tipizirano. Iz hrvatskog su Registra izdana ukupno 63 transplantanta za hrvatske i inozemne pacijente. Povećanje upravo te brojke te edukacija mladih liječnika znače novu šansu za život teško oboljelih, a to je ključni motiv  daljnjeg rada Zaklade Ana Rukavina.


 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close