VijestiLifestyle

Prva županijska smotra učeničkih zadruga u Gospiću

Danas (25.svibnja), s početkom u 11.00 sati, na Trgu Stjepana Radića održat će se 1. županijska smotra učeničkih zadruga. Smotra se održava kako bi se poticalo učeničko zadrugarstvo te kako bi se pokazao vrijedni rad učenika u sekcijama učeničkih zadruga.


Radom u učeničkoj zadruzi razvijaju se radne navike i sposobnosti, ali i poduzetničke vještine, odgovornost, inovativnost i kreativnost. Stvara se radno okruženje koje njeguje suradničko učenje, ali potiče i samostalno-istraživačko učenje. Iznimno je važno spomenuti da se učeničkim zadrugarstvom učenici pripremaju za izbor školskih programa i budućih zanimanja. Sve veći broj škola uključuje se u projekt učeničkog zadrugarstva pokazujući pritom široj javnosti primjere dobre prakse i raznolikost radova.

Osnovna škola dr. Jure Turića domaćin je 1. županijske smotre učeničkih zadruga, a na smotri će radove izložiti 5 zadruga Ličko-senjske županije:

  1. UZ “Mali Ličani” iz Osnovne škole dr. Franje Tuđmana, Korenica;
  2. UZ “Most” iz Osnovne škole “Anž Frankopan”, Kosinj;
  3. UZ “Ričina” iz Osnovne škole dr. Ante Starčevića Pazarište Klanac
  4. UZ “Sinjal” iz Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića, Senj
  5. UZ “Vodarica Marta” iz Osnovne škole dr. Jure Turića, Gospić

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Lika express | Foto: Lika club

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close