LikaVijestiŽupanijskaPolitika

Prša kandidatu Šimuniću snimila video lekciju o Proračunu Gospića, on se uvrijedio

PRŠA VS. ŠIMUNIĆ

Kandidat za gradonačelnika Gospića Milinovićeve stranke Nikola Šimunić proteklih tjedana aktivno na Facebooku komentira gospićku politiku i svoje političke takmace. Ovaj put Prša je napravila video odgovor


Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Kristina Prša na Facebooku je objavila video lekciju od četiri minute u kojem kandidatu za gradonačelnika Milinovićeve stranke Šimuniću objašnjava krive teze koje on sustavno postavlja putem svojih Facebook komentara. Video je nazvala “Istina o “upumpavanju proračuna” i osnovne lekcije o funkcioniranju Grada”, a putem njega detaljno objašnjava važne činjenice kojima se manipulira u javnosti a to najviše čini sam Šimunić. Video je pregledan 2600 puta i ima više od 100 lajkova podrške.

U komentarima se javio sam Šimunić koji uz veliko hvaljenje svog mentora (kako sam kaže, op.a.) Milinovića i samohvaljenje svojih odličnih kvalifikacija za upravljanje gradom, ipak komentira i samu temu. Osim što ga je video uvrijedio, kaže “upumpano je preko 20 milijuna kuna u “Vaš” proračun kao zakonska obveza iskazivanja plaća djelatnika osnovnih škola u konsolidiranom proračunu, a to ste prikazali također kao dio udvostručenja proračuna.”. Sve to Prša je u videu već objasnila, no u ozbiljniju analizu i konstruktivnu raspravu Šimunić nije ušao.

Osim toga, spomenulo se i njegovo novo radno mjesto u Ličko-senjskoj županiji. Prša je u videu spomenula kako je Lika opet presedan u državi, iz razloga jer je 15 dana prije lokalnih izbora Nikola Šimunić zaposlen u županiji koju vodi njegov stranački šef.

Presedan je u zemlji, da se kandidat za gradonačelnika 15 dana prije lokalnih izbora, zaposli u Županiji u kojoj je predsjednik stranke ispred koje se kandidira – Župan. – kaže Prša.

 

On pak, smatra da je taj posao njegova privatna stvar. Zanimljivo je da on kao javna osoba koja je kandidat za gradonačelnika Gospića smatra da je taj posao u javnoj službi njegova privatna stvar, ali isto tako zanimljivo je da ga je u pretkampanji zaposlio trenutni mentor Milinović s kojim blisko i svakodnevno surađuje u njegovoj stranci.

Što se tiče mojega poslovnog angažmana, mislim da je to moja privatna stvar. Ali, bit ću ljubazan izvjestiti Vas da sam se prijavio na transparentan natječaj za upražnjeno radno mjesto (odlazak u mirovinu) koje odgovara mojoj struci. Zapravo, moj CV (a i vladanje materijom, znanjima i tehnologijom) znatno nadmašuje uvjete radnog mjesta. – kaže Šimunić.

Svakako je čudno da se kandidat Šimunić zaposlio u Županiji 15 dana prije izbora ako očekuje radno mjesto gradonačelnika. No, kako bilo, sve će se znati 16. svibnja kad građani odluče hoće li Šimunić raditi u Županiji i hoće li mu mentor ostati isti.

 


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close