Tech

Provjerite imate li lažni ili originalni Android uređaj

Kao što je to slučaj i sa drugim područjima, uvijek će biti onih koji će pomoću raznih lažnjaka pokušati profitirati na uspjehu drugih kompanija.


U mobilnoj industriji ovo znači proizvodnju vjernih kopija kojima se pokušavaju prevariti korisnici koji vjeruju da kupuju originalni uređaj. Što je neki smartphone uspješniji, veće su šanse da će netko napraviti njegovu vjernu kopiju.

Takvo što češće se može dogoditi ako telefon kupujete putem interneta ili oglasnika. Lako je moguće da netko kupi zaista odličan lažnjak koji je gotovo identičan originalu, a da to i ne zna.

Međutim, postoji vrlo jednostavan način na koji možete utvrditi je li vaš uređaj original ili ne. Potrebno je samo skinuti aplikaciju AnTuTu Officer i nakon analiziranja brojnih podešavanja i varijabli, ona će vam reći imate li autentičan uređaj ili ne.

Koraci su sljedeći:

1. Na Play Storeu potražite i preuzmite aplikaciju AnTuTu Officer.

2. Ovisno o uređaju, aplikacija će možda tražiti da postojeću verziju zamijeni ažuriranom pa svakako prihvatite ovaj zahtjev.

3. Nakon instaliranja pokrenite aplikaciju. Kako biste započeli postupak, potrebno je samo kliknuti na gumb “Start”.

4. Čim pokrenete aplikaciju, ona će aktivirati vašu kameru i QR kod skener. Zatim će vam biti potrebno računalo kako biste otvorili stranicu y.antutu.com. Kada je otvorite, usmjerite kameru prema QR kodu, a aplikacija će sve ostalo obaviti sama.


Tekst: zimo.dnevnik.hr

 


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close