VijestiGrad ZagrebScena

Proslavljenom operom pozdravimo Europske sveučilišne igre

Prisustvujte izvedbi opere uoči početka Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016. i zadnjeg dana festivala


Još krajem lipnja Trg kralja Tomislava postao je središnjicom zbivanja kultnog gradskog Festivala Zagreb Classic. Grad Zagreb kroz djelovanje Turističke zajednice grada Zagreba promiče valjanost kulture i kulturnih zbivanja. Kroz manifestaciju Zagrebačko kulturno ljeto, poznatije pod nazivom ZgKUL organiziran je festival koji tokom ljeta nudi pregršt glazbenih i sličnih sadržaja.

Danas počinju i Europske sveučilišne igre koje se odvijaju u dva velika grada. Riječ je o Zagrebu i Rijeci, koji će ove godine biti prijestolnice sportskih zbivanja i druženja mladih, te će zajedno s njima pobjeđivati, rasti i hrliti ka novim ciljevima.

Uoči Europskih sveučilišnih igara, danas na programu Zagreb Classic festivala najavljena je opera Nikola Šubić Zrinjski. U izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta, a pod ravnanjem maestra Ivana Josipa Skendera i u režiji Krešimira Dolenčića. Prisjetimo se da je 2016. godina proglašena spomen godinom Nikole Šubića Zrinskoga. Opera je na programu u 21:00 h, a to će ujedno označiti i zatvaranje festivala i otvaranje Europskih sveučilišnih igara na području grada Zagreba. Svečanom događaju na Trgu kralja Tomislava prisustvovat će i gradonačelnik Milan Bandić koji je ujedno i zaslužan za pregršt zbivanja s područja grada.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close