Film i TVScena

Proslavite Dan žena na Ženijalnom vikendu u hrvatskim kinima

I ove će se godine u nezavisnim kinima diljem Hrvatske održati ‘Ženijalni vikend’, filmska fešta povodom Međunarodnog dana žena koji se slavi 8. ožujka.


Drugi “Ženijalni vikend” održava se od 5. do 8. ožujka, a prikazuje pet filmskih ostvarenja koja na kino platna donose ženske priče koje ne smijete propustiti. Proslavite Dan žena s ovim kompliciranim, duhovitim, ranjivim ali i hrabrim junakinjama i inspirirajte se njihovim pričama s velikog platna.

U “Ženijalnom vikendu” ove godine sudjeluje 19 gradova i 23 nezavisna kina, u kojima će gledateljice i gledatelji moći vidjeti premijerne i reprizne filmske naslove kojima su u fokusu, naravno, žene.

“Poslastica” drugog po redu “Ženijalnog vikenda” pretpremijerno je prikazivanje filma S one strane Zrinka Ogreste, koji je svjetsku premijeru doživio u programu Panorama 66. Berlinalea, gdje je i dobio posebno priznanje žirija Europa Cinemas Label. Ovo je sedmi Ogrestin dugometražni film, koji u nacionalnu distribuciju kreće 10. ožujka, a govori o patronažnoj sestri Vesni koja se se s djecom prije 20 godina preselila u Zagreb, bježeći od događaja koji su im gotovo uništili živote. Nakon jednog neočekivanog poziva, međutim, na površinu ispliva tajna koju je Vesna kroz sve te godine nastojala skriti. Maestralno je glavnu ulogu u filmu odigrala Ksenija Marinković, jedna od naših najzaposlenijih glumica, a u sporednoj se ulozi pojavljuje Tihana Lazović, koja se na festivalu u Berlinu predstavila u programu Shooting Stars, koji predstavlja deset najperspektivnijih europskih glumaca.

Pročitajte više na dalje.comČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close