VijestiScena

Proslava Međunarodnog dana muzeja u Muzeju Gacke

Povodom Međunarodnog dana muzeja, za petak, 17. svibnja 2019. Muzej Gacke u Otočcu je pripremio raznolik program, a svi zainteresirani moći će besplatno posjetiti Muzej u periodu od 10 do 17 sati.


Ovogodišnji Međunarodni dan muzeja (International Museum Day – ICOM) obilježava se na temu muzeja kao središta kulture i budućnosti tradicije pa će i Muzej Gacke s ciljem prezentiranja baštine koju čuva organizirati stručna vodstva i podjelu tiskanih muzejskih materijala, a oni koji budu htjeli razgledati muzej na ponešto drukčiji način moći će to učiniti putem aplikacije izi.TRAVEL na svojim pametnim telefonima. Poseban program pripremljen je i za osnovnoškolce koji će muzej moći razgledati uz poseban tiskani interaktivni vodič koji su pripremili Zrinka Ostović i kreativni studio Smak.

Svi zainteresirani moći će se uključiti i u muzejsku akciju “Ostavite trag” kroz koju se od 2017. godine prikupljaju materijali i podaci vezani za industrijsku baštinu grada Otočca. Podsjetimo, u Muzeju Gacke 2017. godine otvorena je izložba o otočkoj pivovari, trenutno je za posjetitelje otvorena izložba o Kožari i Oteksu, a u listopadu ove godine bit će otvorena izložba posvećena otočkoj drvnoj i kemijskoj industriji (DIP, INO, Cosmochemia). Svi oni koji žele podijeliti svoje priče o radu u spomenutim industrijskim pogonima te pokazati ili ustupiti fotografije i predmete vezane za pojedine industrijske pogone mogu to učiniti i 17. svibnja 2019. u periodu od 10 do 17 sati.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Muzej Gacke

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close