Grad ZagrebScena

Proslava Dana grada Zagreba uz utrku neretvanskih lađa

Proslavite Dan grada Zagreba na jezeru Jarun, gdje će se 28. svibnja prvi put održati utrka neretvanskih lađa, u kojoj će se natjecati ponajbolje lađarske posade s čuvenog Maratona lađara na Neretvi.


U povodu obilježavanja Dana grada Zagreba 28. svibnja na Jarunu održat će se utrka neretvanskih lađa. Utrka će se odvijati na stazi jezera Jarun u duljini 9,6 kilometara i u njoj će se natjecati desetak ponajboljih lađarskih posada s tradicionalnog Maratona lađara na Neretvi. Tako će se ta atraktivna utrka, koja se na Neretvi organizira svake godine druge subote u kolovozu, a prate je deseci tisuća posjetitelja iz čitave Hrvatske i brojni turisti, prvi put održati u Zagrebu.

Tom čuvenom i danas prepoznatljivom turističkom manifestacijom Neretvani su sačuvali od zaborava svoju lađu, koja se prvi put spominje 1665. godine i nekada je bila jedino prijevozno sredstvo na području Neretve. Koliko je ta utrka atraktivna dokazuje i činjenica da u njoj sudjeluju i posade iz drugih zemalja, čiju većinu timova čine članovi koji vuku korijene iz doline Neretve.

Nakon utrke u Zagrebu organizirat će se dobrovoljno darivanje krvi, a posjetitelje na Jarunu očekuje i bogat zabavni program.

Organizatori utrke neretvanskih lađa su Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba, Udruga lađara Neretve i Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: TZGZ | Foto: citypal.me

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close