TurizamPolitika

Proračun Grada Novalje za 2020. godinu iznosi 96 milijuna kuna

U četvrtak 12. prosinca u Gradskoj vijećnici održana je 21. po redu sjednica Gradskog vijeća Grada Novalje.


Pod predsjedanjem predsjednice Gradskog vijeća Grada Novalje Vesne Šonje-Allena na sjednici u trajanju preko 3 sata bilo je prisutno 12 vijećnika koji su razmotrili 36 točaka dnevnog reda, među kojima je bio i proračun Grada Novalje za iduću godinu.

Mogu pohvaliti sve djelatnike Gradske uprave, pogotovo one koji su radili na tome da imamo solventno i korektno poslovanje, da danas možemo reći da je Grad jedan od najurednijih platiša koji uredno podmiruje sve svoje obaveze. Na kraju godine ćemo ostvariti rekordni proračun, i po pitanju izvornih prihoda, i po pitanju apliciranih. A tek dogodine, od 96 milijuna koje moramo staviti u proračun, ja sam uvjeren da ćemo ostvariti 85. Neke projekte ćemo ostvariti i ispod ugovorenog iznosa, a to je danas rijetkost, rekao je gradonačelnik Grada Novalje Ante Dabo.

Na  sjednici je donesen proračun Grada Novalje za iduću godinu u iznosu od 96.040.000 kuna, od čega ukupna pomoć iz državnog proračuna i europskih sredstava iznosi 31.310.000 kuna, dok kreditna sredstva za projekte  iznose 13.200.000 kuna. Izvorni proračun Grada Novalje tako iznosi 51.530.000 kuna, od čega su oko 2.000.000 prihodi iz prodaje.

Gradonačelnik Ante Dabo istaknuo je da se radi o proračunu vrijednom pažnje i velikom uspjehu administracije Grada Novalje na koji je, kako kaže, veoma ponosan jer mnogi gradovi i općine veličine Novalje ne mogu se pohvaliti s tolikim brojem projekata.

“Ovo je velika obveza i veliki proračun. Imamo sve ugovoreno, na nama je samo da to što smo potpisali striktno provodimo od izvođenja i sigurno ćemo uspjeti povući ova sredstva. Sve natječaje smo završili, osim DVD-a kojeg ćemo dovršiti u prvoj polovici iduće godine”, rekao je gradonačelnik Dabo.

Ono što je najbitnije, mi ne posežemo za nikakvim dodatnim opterećenjima građana, nećemo uvoditi paušalni porez na dodatne krevete kao što će neki gradovi i općine napraviti, naglasio je gradonačelnik.

Uz to, na sjednici je donesena i II. izmjena i dopuna proračuna Grada Novalje za 2019. godinu i projekcija za 2020. i 2021. godinu, II. izmjena i dopuna Plana razvojnih programa Grada Novalje za razdoblje 2019.–2021. godine, II. izmjena i dopuna Programa održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Novalje za 2019. godinu, II. izmjena i dopuna Programa građenja objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2019. godinu, Odluka o II. izmjenama i dopunama Programa javnih potreba u obrazovanju Grada Novalje za 2019. godinu, Odluka o II. izmjenama Programa javnih potreba u kulturi za 2019. godinu, Odluka o II. izmjenama Programa javnih potreba u socijalnoj skrbi i zdravstvu za 2019. godinu, Odluka o I. izmjenama Programa javnih potreba u području djelovanja udruga građana Grada Novalje za 2019. godinu.

Većinom glasova vijećnici su usvojili Odluku o II. izmjenama Programa javnih potreba u sportu za 2019. godinu, Odluka o izmjeni Programa utroška sredstva naknade za zadržavanje nezakonito izgrađene zgrade u prostoru za 2019. godinu, Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o utrošku dijela boravišne pristojbe namijenjene poboljšanju uvjeta boravka turista na području Grada Novalje za 2019. godinu, Odluku o izvršavanju Proračuna Grada Novalje za 2020. godinu.

Uslijedilo je potom prihvaćanje Plana razvojnih programa Grada Novalje za razdoblje 2020. – 2022. godine, Programa održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Novalje za 2020. godinu, Programa građenja objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2020. godinu, Programa javnih potreba u obrazovanju Grada Novalje za 2020. godinu, Programa javnih potreba u kulturi za 2020. godinu, Programa javnih potreba u socijalnoj skrbi i zdravstvu za 2020. godinu, Programa javnih potreba u području djelovanja udruga građana Grada Novalje za 2020. godinu, Programa javnih potreba u sportu za 2020. godinu, Programa utroška sredstava naknade za zadržavanje nezakonito izgrađene zgrade u prostoru za 2020. g., Odluke o utrošku dijela boravišne pristojbe namijenjene poboljšanju uvjeta boravka turista na području Grada Novalje za 2020. godinu, Plana raspodjele spomeničke rente za 2020.godinu.

Većinom glasova prihvaćene su također Odluka o raspoređivanju sredstava za financiranje političkih stranaka i članova Gradskog vijeća izabranih s liste grupe birača za 2020. godinu, Odluka o II. izmjeni Odluke o porezima Grada Novalje, Odluka o I. izmjeni i dopuni Odluke o komunalnom doprinosu, Odluka o IV. Izmjeni Odluke o visini koeficijenata za obračun plaće službenicima i namještenicima, Odluka o obavljanju dimnjačarskih poslova, Odluka o davanju koncesije za posebnu uporabu pomorskog dobra u odnosu na nekretninu k.č. br. 954 k.o. Novalja, Odluka o prijenosu prava vlasništva posebnih dijelova nekretnine k.č. br. 1838/133 k.o. Novalja, Odluka o prihvaćanju prijedloga Ugovora o međusobnim pravima i obvezama, Odluka o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova na području Grada Novalje,

Na dnevnom redu bili su i Analiza stanja sustava civilne zaštite na području Grada Novalje za 2019. g., Plan razvoja sustava civilne zaštite na području Grada Novalje za 2019.g. i Prezentacija plana održive mobilnosti Grada Novalje.

Video zapis sjednice možete pogledati na službenom Youtube kanalu Grada Novalje na linku.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close