VijestiLifestyle

Pronađena minsko-eksplozivna sredstva na Plješivici

DOBROVOLJNO PREDAJTE ORUŽJE

Građanin je na području planine Plješivica pronašao minsko – eksplozivna sredstva.


U ponedjeljak, 29. svibnja, izlaskom policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu utvrđeno je da se radi o 13 minobacačkih mina i topovskom zrnu, zaostalima iz Domovinskog rata koje je izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Na području Ličko-senjske županije još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava iz Domovinskog rata, pa čak i iz II. svjetskog rata što može biti posebno opasno u slučaju da ih pronađu djeca stoga je svijest o prisutnosti ovoga problema izrazito važna.

Također, u ponedjeljak je u Novalji građanka dragovoljno predala 213 komada raznog streljiva, automatsku pušku i tri spremnika, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

MUP još jednom poziva građane koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje i eksploziva sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

Takva sredstva se nipošto ne odlažu u kontejnere za smeće ili ostavljaju u prirodi, jer na taj način izravno ugrožavaju živote drugih ljudi!


 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: PU Ličko-senjska

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close