Scena

Promocija prvog albuma gospićkog glazbenika Zvonimira Kosa

“Music of gold“ , album najljepših skladbi obrađenih za harmoniku,prvi je album gospićkog glazbenika Zvonimira Kosa koji je 14 obrada svjetskih i hrvatskih klasika odsvirao na harmonici i snimio nosač zvuka.


Ima tu tema iz filmova, primjerice legendarna tema iz filma „Kum“, zatim rock klasika od Stinga ili Slasha na primjer, ali i narodnih pjesama poput primjerice „Velebite“.

Te i neke druge skladbe Zvonimir Kos izveo je na promociji albuma u konobi „Stara dama“ koju on skromno, ali i ambiciozno nazvao u razgovoru za Lika-express prvim jazz klubom u Gospiću“. Govoreći o suradnji s Josom Butorcem Kos kaže da se radi o suradnji staroj četvrt stoljeća koja je kulminirala albumom na kojemu ima filmskih tema, narodnih napjeva, francuskih valcera i klasika jazza.

Butorac nije krio zadovoljstvo činjenicom da je Kos snimio album u studiju u Šmrici,a najavljuje i daljnju suradnju jer se on osobno odmakao od komercijale i potpuno se posvetio uživanju u glazbenim izvedbama kako sada radi. Promocija Kosovog albuma u Gospić, u „Staru damu“ privukla je njegove prijatelje, gospićke i ličke glazbenike,ali i mlade nade, njegove učenike. Ukratko jedno iznimno zanimljivo druženje,ali i predstavljanje iskoraka Zvonimira Kosa u glazbenoj karijeri, albuma „Music of gold“.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close