Scena

Promocija prvog albuma gospićkog glazbenika Zvonimira Kosa

“Music of gold“ , album najljepših skladbi obrađenih za harmoniku,prvi je album gospićkog glazbenika Zvonimira Kosa koji je 14 obrada svjetskih i hrvatskih klasika odsvirao na harmonici i snimio nosač zvuka.


Ima tu tema iz filmova, primjerice legendarna tema iz filma „Kum“, zatim rock klasika od Stinga ili Slasha na primjer, ali i narodnih pjesama poput primjerice „Velebite“.

Te i neke druge skladbe Zvonimir Kos izveo je na promociji albuma u konobi „Stara dama“ koju on skromno, ali i ambiciozno nazvao u razgovoru za Lika-express prvim jazz klubom u Gospiću“. Govoreći o suradnji s Josom Butorcem Kos kaže da se radi o suradnji staroj četvrt stoljeća koja je kulminirala albumom na kojemu ima filmskih tema, narodnih napjeva, francuskih valcera i klasika jazza.

Butorac nije krio zadovoljstvo činjenicom da je Kos snimio album u studiju u Šmrici,a najavljuje i daljnju suradnju jer se on osobno odmakao od komercijale i potpuno se posvetio uživanju u glazbenim izvedbama kako sada radi. Promocija Kosovog albuma u Gospić, u „Staru damu“ privukla je njegove prijatelje, gospićke i ličke glazbenike,ali i mlade nade, njegove učenike. Ukratko jedno iznimno zanimljivo druženje,ali i predstavljanje iskoraka Zvonimira Kosa u glazbenoj karijeri, albuma „Music of gold“.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close