Ličko-senjska županijaKultura

Promocija knjige “Ličke priče ispod Velebita” prof. Mile Mudrovčića

U UTORAK 9. LIPNJA

U utorak 9. lipnja u velikoj dvorani Svetišta Sveta Mati Slobode na Jarunu održat će se promocija knjige “Ličke priče ispod Velebita” prof. Mile Mudrovčića.


Knjiga sadrži oko 80 priča iz života Ličana i 40 pjesama, a kako navodi izdavač – Državni arhiv u Gospiću, riječ je o “zbirki pripovjedaka i pjesama koje nam autor daruje kao izvorni doprinos u očuvanju ličke jezične baštine, a prikazuje i svjedočanstva o načinu života ljudi podno Velebita.”

Mile Mudrovčić rođen je u Ličkom Ribniku 14. srpnja 1953. godine. U Gospiću je završio gimnaziju, a nakon toga studirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te diplomirao njemački i hrvatski jezik s književnošću. Uz manje prekide rad mu je vezan uz školstvo. Još od mladih dana pokazivao je pojačani interes za likovno i literarno stvaralaštvo.

U slobodno vrijeme Mile piše pjesme, priče i rezbari u drvu, a njegov kiparski opus gospićka publika imala je prilike vidjeti na izložbi “Poetika skulpture u drvu” koja se održala u Malom salonu Muzeja Like Gospić početkom prošle godine.

Program započinje u 19.30 sati, a knjigu će predstaviti dr. Ante Bežen.

 


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Državni arhiv u Gospiću

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close